A clonazepamot milyen dg-k esetében alkalmazzák a MAGYAR gyakorlat szerint?
Tessék:
"4.1 Terápiás javallatok
Rivotril 0,5 mg és 2 mg tabletta:
- Elsősorban adandó szer típusos absence (petit mal), és atípusos absence (Lennox-Gastaut syndroma), myoclonusos görcsök és atoniás görcsök (“drop” syndroma) esetén.
- Másodsorban adandó szer tonusos - clonusos görcsök (grand mal), egyszerű és komplex részleges görcsök és szekunder generalizált tonusos-clonusos görcsök esetén.
- Szorongásos állapotok és ezekhez kapcsolódó tünetek.
- Pánikbetegség fóbiás tünetekkel vagy anélkül.
Rivotril 1 mg/ml koncentrátum és oldószer oldatos injekcióhoz:
- Status epilepticus különböző típusai, intravénásan adva."
Elfogadható BNO kódok (beleértve az összes azonosan kezdodo kódot): Z2980:
EÜ90 5/a1.
Támogatott indikációk:
- Epilepszia
Elfogadható BNO kódok (beleértve az összes azonosan kezdodo kódot): G20:
EÜ90 7/a1.
Támogatott indikációk:
Hangulatzavarok, neurotikus, stresszhez társuló és szomatoform rendellenességek, valamint bulimia nervosa diagnózisa
esetén, de kizárólag az adott készítmény alkalmazási elõírásában szereplõ javallatokban
Elfogadható BNO kódok (beleértve az összes azonosan kezdodo kódot): F952:
EÜ90 8.
Támogatott indikációk:
- Az adott készítmény alkalmazási elõírásában szereplõ neurológiai javallatokban"
köszi, de ez a BNO-kódos dolog sztem nem stimmel teljesen, legalábbis a legutóbbi megütötte a szemem, mert ha "neurológiai javallatok", akkor eleve nem lehet "Fxxx"-es a diagnózis, nem? vagy rosszul tudom?
a másik meg, hogy epilepszia esetén meg a G40xx kezdetű kódok vannak, akkor az hivatalosan mégse támogatott javallat?
Bevallom, ezt most nem értem, átolvastam, de valahogy nem kerek nekem. esetleg gyógyszerész vagy neurológus vagy? (mert ha igen, akkor örülnék neked :XD)
Nem vagyok orvos, csak gyógyszertári asszisztens, admininsztratív, informatikai munkakörben.
Úgyhogy kérdésedhez megfelelő szakismereteim nincsenek, én csak annyit tudok, hogy bizonyos kérdésekre hol kereshető a válasz.
Ez esetben az OEP honlapon, amiről kimásoltam a leírtakat és amit be is linkeltem.
Még ami ide tartozik, a Rivotril emelt (90-os) támogatási pontjai:
5/a1, 7/a1, 8
Az ide tartozó infókat másoltam ki az OEP-ről.
Sajnos ennél többet nem tudok segíteni.
Hátha az OEP-en megtalálod a szükséges információt gyógyszer témakörben:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!