A clonazepamot milyen dg-k esetében alkalmazzák a MAGYAR gyakorlat szerint?
igen köszi, na de az anticonvulzív hatása miatt antiepilepticum mellett egyebekre?
a szorongásos kórképek oké persze, de elsősorban neurológiai vonatkozásra lennék kíváncsi.
pl általánosságban amilyen kórképeket sikerül enyhíteni carbamazepammal, ott lehet hatásos a clonazepam is önmagában?
(ezt azért kérdezem speciálisan a magyar gyakorlatra vonatkoztatva, mert külföldön mást tapasztalok. sok országban pl egy trigeminus neuralgiára is a legjobbnak tartják, míg nálunk arra nem igazán indikálják. vagy van ahol igen? )
lehet, de szal farmakológiailag érdekelne és tudod elhiszem h úgy látszik, túl nagy feneket kerítek neki, csak éppen mivel az egyik pszichotrop, a másik meg nem, nos innentől kezdve nekem kb életbevágó kérdés főleg külföldi versenyek miatt. elhiszem h másnak nem érdekes, de nekem meg kb ketté vághat simán mindenemet, ha ezt nem tudom meg pontosan.
köszi a megértést, ez a nagy helyzet tehát ...
vagy akkor kérdezhetném úgy is az egészet, hogy a clonazepamot mely BNO kódokra szokták a magyar gyakorlatban alkalmazni, amely neurológiai
(tehát F-esek nem érdekesek itt nekem)
erről esetleg tudsz egy listát vagy ha neurológus vagy, akár csak így hasraütés-szerűen ami eszedbe jut?
gondolkodtam ...
ez talán nem igényel nagy energiabefektetést, ha számodra mindennapos rutin. meg tudod mondani, mely rendelet szabályozza h milyen indikációra milyen hatóanyagot szakjavasolhat a szakorvos?
vagy ez lazábban megy, és ha (most csak abszurd példát mondok) van egy betege, akinek epilepszária a pantoprazol válna be legjobban, akkor ez abszolút az ő szakmai kompetenciája eldönteni a terápiát, és javasolhatja ezt is?
TOVÁBBRA IS NAGYON NAGYON kellene nekem a jogszabály, hogy milyen kórképekben lehetséges az alkalmazása!
Igen, túl nagy feneket kerítek a kérdésnek, mivel ez számomra most kardinális kérdés!!!!
előre is kösz aki benne van a témában!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!