Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyam osszam be az idom majd...

Hogyam osszam be az idom majd suliidobe, ha ennyi teendom lesz? (Fontos! )

Figyelt kérdés

Most megyek 10-be es rauntam picit, hogy mindig kesesben vagyok, nem jut eleg idom az alvasra, meg arra amit szeretnek.

Egy eleg kemeny suliba jarok szoval nagyon sokat kell tanulnom minden nap. 7-8 oram van egy nap es mivel biosz-kemias vagyok ezek minden nap benne vannak az orarendben.

A fel hetes busszal megyek suliba (20 perccel elotte el kell indulnom a buszmegalloba), fel 8-kor kezdodik a tanitas es fel 3-ig tart. A suliban ebedelek igy mire hazaerek busszal mar negy ora. Szoval masnapra megint keszuljek fel 8 tanorara. Minden oran 5-6 oldalt irunk A/4-es fuzetbe es mellette neha ott vannak a hazik. Meg emellett kellene szannom idot a vacsorara, ruhakikeszitesre, bepakolasra, megagyazasra, furdesre. Persze szabadidom megint semmi:((

Ti hogyan osztanatok be az idotoket?:) Lecci csak normalis valaszt irjatok:))

(Bocsi az ekezetekert, de nem magyar billentyuzetem van!)

2013. aug. 27. 17:21
 1/3 anonim ***** válasza:

Mivel én is az ország egyik legnevesebb iskolájának a tanulója voltam, ezért teljesen megértelek. De ez csak egy középiskola. A leggyengébb főiskola is nehezebb lesz, de ezt majd érettségi után megtapasztalod. Ha nem bírod az iramot, akkor is van egy csomó jól fizető szakma, és bármikor átiratkozhatsz egy jó szakközépiskolába.

Ha jól értem, körülbelül 5:30-kor kelsz és körülbelül 16:00-kor érsz haza. Egy átlagos napra bőven elég 1 óra tanulás (tulajdonképpen a diákok nagyon nagy része lusta tanulásra időt szánni, még ilyen "elit" iskolákban is - fontos megjegyezni, hogy ha már figyelsz órán, 80%-nál rosszabb érettségit nehéz összehozni (legalábbis itt, Magyarországon)). Ha esetleg valamilyen extra feladatot, esszét kell írni, akkor sem kell tanulással együtt 2 óránál több. A vacsorára, ruhakikészítésre, bepakolásra, megágyazásra meg fürdésre van fél órád, megoldod. Magyarul 18:30-kor letudtál minden feladatot és van még az alvásig hátra 3 óra. Még edzésre vagy egyéb elfoglaltságra is marad időd. Nem beszélve arról, hogy ezzel a módszerrel a szombat/vasárnap teljesen szabad marad.

Fontos megjegyezni, hogy általánosságban a kollégiumok is 16-tól 18 vagy 18:30-ig tartanak szilenciumot, úgyhogy nem lesz kevesebb időd, mint másnak.

Hogy én mit csinálnék a helyedben? A maradék időt is tanulással tölteném. Az idén osztályzóvizsgát tennék és leérettségiznék egy idegennyelvből, amiből egyúttal nyelvvizsgát is tennék (érettségivel a kezedben jövőre már be se kell járnod az órára). 11-ben előrehoznám az emelt biológiát (fakultáció miatt a kötelező óraszám elvileg már megvan, osztályzóvizsga sem kell). 12-ben pedig a maradék könnyű tantárgyak mellett lesz időd az emelt kémiára felkészülni.

Lehet, hogy idén nehéz lesz, de annál jobb lesz neked később. A végén te fogod sajnálni a végzős diákokat, akiknek minimum 5-6 érettségire kell/kellene felkészülniük egy félév alatt.

2013. aug. 27. 19:22
 2/3 anonim ***** válasza:

Az első naptól kezdve ne a következő napra készülj, hanem mindig az aznapit tanuld. Ha egyenetlen az eloszlás, akkor, ha egy nap több időd marad, akkor arra még rátanulhatsz.

Nekem sosem kellett napi két és fél óránál többet tanulnom, bár ebből két óra a nyelveké volt. Igaz, a házi is kevés volt, fakultációt akkoriban még nem tartottak. Bejáró voltam, és főként az utazást használtam ki tanulásra.

2013. aug. 27. 20:38
 3/3 anonim ***** válasza:

Én idegen nyelvből és kémiából csináltam előre hozott emeltet, így utolsó évben már sokkal kevesebb dolgom volt. Mondjuk nekem a suli közelebb volt, de rengeteg elfoglaltságom volt mellette, szerintem ez nem okozhat annyira gondot. Ha 4-re haza érsz, még rengeteg időd van, 9-10 körül bőven elég lefeküdni, ez 5-6 óra idő. A vacsorara, ruhakikeszitesre, bepakolasra, megagyazasra, furdesre szerintem elég 1 óra. Tanulni 1-2 óra szintén elég, ha írtok, akkor max reggel a buszon beleolvasol. Lehet hogy kéne szerezned valami hobbit, ami ad egy kis energiát, nekem annó a karate és a lovaglás rengeteget segített. A leckét megírtam amint hazaértem, ha lazább napom volt, akkor előre dolgoztam, ha durvább, akkor csak az aznapit írtam meg.

Most találkoztam több olyan ovissal! akiket a szüleik 5-6-8 különórára hordanak, és mindenben megkövetelik tőlük a maximumot. Gondolj bele, ők mit éreznek (szerintem mondjuk ez nem egészséges :S)

2013. szept. 14. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!