Létezhet olyan ember Magyarországon, aki már elmúlt 18 és még sohasem fázott meg?
Figyelt kérdés
2013. aug. 22. 00:53
11/16 A kérdező kommentje:
Értem, hát nagy hülyeséget mondtam bocs. Eddig azt hittem hogy ez a reakciója a testnek a hidegre, de így még logikusabb.
2013. aug. 22. 01:16
12/16 A kérdező kommentje:
Azért arra kíváncsi lennék, hányan tudják ezt így. Akkor elvileg ha nincs vírus a nyálkahártyádon, kiizzadva is leveheted a pulcsidat akár szélben, kutya bajod nem lesz.
2013. aug. 22. 01:18
13/16 anonim válasza:
Régen sok mindent hittek. A mocsár gőzét tartották fertőzőnek és a friss levegőt is. A hiedelmeket a szülők továbbadják minden nemzedékre.
Az agyafúrt szó például a koponyalékelésről szól, amit több száz éve nem alkalmaznak. Ezzel betegeket gyógyítottak, beavattak táltosokat és állatokat is gyógyítottak (trepanáció). Az agyafúrt ma is okosat jelent, pedig nem lett ettől senki okosabb. Ezt is továbbadtuk, ezt a hiedelmet.
14/16 anonim válasza:
Így van. Télen is hónapokat jártam ingben, nem fáztam meg. Tavasszal meg jött egy megfázás. :D
15/16 anonim válasza:
Hirtelen hidegre az immunrendszered reakciója a baktériumokra is rosszabb lesz. Azok pedig torokgyulladást és más betegségeket okozhatnak. Fokozatosan szoktatva magadat ritkán meg lehet úszni.
16/16 anonim válasza:
(ezek a baktériumok benned élnek mindig, ezért nem kell külön fertőzés!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!