Miért olyan nagy és visszataszító dolog egyeseknek az, hogy orvoshoz forduljanak?
Nem csak a családban (mamám), hanem máshol is ezt látom.
Ha valami gond van, nem mennek orvoshoz, mert az orvos az biztos hülye. Gyógyszertárba se, mert minek.
És képesek szenvedni hetekig, amikor segítséggel pár nap alatt kigyógyulnának.
Mamám is ilyen. Már kényszeríteni kellett az orvoshoz, mert tényleg komoly baj lett volna, ha nem megy el. De máshol is ezt látom, szal nem családi gond. Ha valami gond van, akkor "minek menjek orvoshoz", "nem megyek, felesleges, majd elmúlik", "gyógyszertárba én nem égetem magam ilyennel".
Most nem a nátháról beszélek, hanem más betegségekről, esetleg csípésekről, kiütésekről, stb.
Miért esik egyeseknek ENNYIRE nehezére az, hogy erőt vegyen magán, és elmenjen az orvoshoz? Vagy legalább a gyógyszertárba? Miért hiszik azt sokan, hogy az orvos úgyis csak rosszat akar?
Én azért megértem valahol... Én is gyűlölök orvoshoz járni, mert szinte mindenhol hülyének néznek.
Voltam a bőrgyógyásznál, mondom neki hogy ekcémám van. "Hát maga azt honnan tudja?" - Megnézi a fejbőrömet, azt mondja, korpa... pedig olyan súlyos ekcéma, hogy helyenként a hajam hullik tőle, vérzik a fejbőröm és körömnyi darabokban hámlik (évek óta már nem, szerencsére).
Ha mégis egyetért, hogy valami bajom van, és nem korpa, akkor is azt mondja, hogy nem ekcéma. "Hát akkor mi?" - erre nem válaszol, de felír egy krémet, ami nem használ.
Egyszer javaslatot tettem, hogy egy olyan krémet írjon fel, ami már használt korábban, egy másik orvostól. Olyan rettenetesen elkezdett velem kiabálni... Azóta inkább a háziorvostól próbálom megszerezni a megfelelő recepteket.
Az orvosok 80%-a ilyen (azoké, akiket ismerek persze), legszívesebben baltával mennék a rendelőbe...
"Márpedig sok igazság van a negatív véleményekben is"
Persze, mindenhol van igazság. Az igazság és a saját érdeküket előremozdító dolgok megfelelő tálalása egy roppant hatékonyan alkalmazható módszer.
" A gyógyszeripar biznisz, ez teljesen egyértelmű. "
Mint ahogyan minden az. De ugyanilyen alapon feltételezhető lenne, hogy az összes rendőrség az egész bolygón saját maga csinálja az összes bűntényt egytől-egyig, hogy biztosítsák a fennmaradásukat. A valóság árnyaltabb. Vannak korrupt, hozzá nem értő, slendrián, buta és a többi rendőrök. Vannak ahol az egész rendőrőrs ilyen. Van ahol az egész ország bűnüldözési hivatala. De attól még ez nem lesz igaz az egész világra. Na ez az analógia a gyógyszergyárakra is helytálló. Attól, hogy akadnak akik tényleg szeretnek kétes ügyletekbe bonyolódni, teljesen alaptalan feltételezni, hogy mindnek feltett szándéka kiirtani az egész emberiséget. Pláne bizonyíték nélkül. Az emberi tévedés mindenhol fennállhat. Manapság sokszor gyakrabban előfordul mint kéne. De mivel a gyógyszerpiacon is - mint mindenhol - kemény verseny folyik, nem engedhetik meg a konkurencia előretörését azzal, hogy egy rakat idiótát alkalmaznak akik lóhugyot árulnak az embereknek. Arról nem is beszélve, hogy tényleg egy rahedli szabványnak, ellenőrzésnek, eljárásnak, hivatali protokollnak meg még a jó ég tudja mi mindennek kell itt megfelelni.
Persze a másik oldalnak is igaza van. Rengetegszer van az, hogy a hozzáállás nem megfelelő, nem törődnek a mellékhatások megfelelő feltérképezésével és a többi. Előfordul, hogy tényleg valami nagyon félremegy, ilyenkor keletkezik a botrány. Viszont - főleg a szakmától fényévekre álló emberek szájából - azt hallani, hogy a gyógyszeripar a náci halálgyárak modern megfelelője, egyszerűen ostobaság. Objektív, alapos, kritikus elemzés kell ide, nem pedig a bizonyítékok eltorzítása, saját szájíz szerint történő értelmezése, hogy a legalább ugyanannyira kártékony szellemjósok, fényjárók, vízértudósok, homeopaták és a többik még több pénzt tudjanak legombolni az emberekről.
[Ajánlott irodalom: a Bad Pharma c. könyv Ben Goldacre-től]
"S nemcsak az átlagember, de több évtizede praktizáló orvosok is támadják a védőoltásokat, a szokványos orvosi gyakorlatot, ésatöbbi... "
A védőoltásokat konteósok támadják hit alapon, vagy valaki akinek anyagi érdeke fűződik ehhez. Lehetnek kétségek, fenntartások, szakmai viták, de a legtöbb védőoltásellenes szervezet "érvei" viccnek is rosszak. A fentebb linkelt blogban pontosan ezt járja körül a szerző, érdemes elolvasni. Itt megint csak azzal lehet jönni, mint a gyógyszergyáraknál. Persze, vannak csúnya dolgok vakcinatémában is. De nagyon nem mindegy, hogy tényleges szakmai kételyeket fogalmaz meg az ember, vagy pusztán ostoba rémhíreket kelt, esetleg a saját átoklevevő klinikáját reklámozza.
[Ajánlott videó: http://www.youtube.com/watch?v=pNRSj5kJoYE&list=UUP2-QXaeJJ6..
"Bármilyen szakterületről is legyen szó, hihetetlenül kontár, nemtörődöm példányokkal is találkozhatunk, akik olyanokat állítanak, amiket egy amatőr is joggal kiröhög"
Teljesen egyetértek, tényleg sok ilyen van sajnos.
"hanem bejön a képbe az ember, akinek lelke van, pszichoszomatikus panaszokat tud generálni és esetleg észreveszi, hogy az életének mely aspektusához köthető egészsége rosszabbodása... Itt már lehet, hogy többet tud az ember önmaga betegségéről, mint az orvos, aki csak a tüneteket látja."
Valóban, az ember tudattal és ebből kifolyólag érzelmekkel rendelkező élőlény, emiatt lehet, hogy nem fizikai panaszai vannak, de az már az ő felelőssége, hogy ne úgy csinálja, hogy elmegy egy valamilyen orvoshoz aztán várja a csodát, hanem szánjon időt arra, hogy megismerje milyen területeken milyen szakemberek tevékenykedjenek és igyekezzen a megfelelőhöz elmenni.Mert ugye ha valaki autót akar venni az se a pékségbe tér be, nemde? Ha pedig az első szakember nem ad rá választ, menjen el a következőhöz, és így tovább. A tüneti kezeléshez meg annyit, hogyha az orvos csak felír egy gyógyszert akkor az a baj. Ha meg továbbküldi kivizsgálásra, a legtöbben akkor is lusták elmenni.
Még jöhetnek a vélemények, tapasztalatok, esetek.
Egyébként én elsősorban az öregek között látom ezt, mint említettem, mamám is ilyen, de a faluban az öregek háromnegyede ehhez hasonló. Ismerem ott a háziorvost, és ő is értetlenkedik, pedig nem ártott sose senkinek, és senkit nem kezelt eddig félre.
Ha már így rákérdeztél...
A tapasztalat, az előrelátás tart távol a dokiktól!
A volt rendszer negyven éve alatt -és utána is- az iskolák, fosták ki a hozzá nem értő diplomát. A sportteljesítményekért kapott diploma nem is tud, és nem is akar... Általában ezek azok, akik "kikérik maguknak"... Lenézik az alacsonyabbat, nem veszik emberszámba a kétkezi munkást!
Aki a diplomája mellé egy kis észt is szerzett az iskolában, az már fiatalon külföldön kamatoztatja. Nekünk itt marad a selejtje. Velük gyógyíttatjuk magunkat, belőlük választjuk vezetőinket! Ezért tart a Magyar itt, ahol most vagyunk, és ezért a "Magyar mentalitás".
Az elmúlt rendszerben,-és azóta is- az orvosi műhiba nem volt elfogadott sem megalapozott. Hiába pereltél szüleid esetleg gyermeked elvesztéséért, a diploma felsőbbrendű, tehát megvédi az Övéit!
És kérdem én... Melyik az a diploma amelyik nem a felső tízezerhez akar tartozni? Igy lett a felső tízezerből hárommillió!
A háziorvosok egytől egyig mind bukott szakorvosok (javasasszonyok). Tisztelet a kivételnek, de a kivétel erősíti a szabályt!
Csak egy statisztikai adatot említenék: " az epeműtétesek 35%-a gyógyul panaszmentesre" 65% továbbra is harcol a túlélésért. Ez önmagában bizonyíték a fentebb említettekre!
50/F ha az életemet elmesélném, neked is visszájára fordulna a dokikba vetett hited!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!