Ujjon lévő szemölcs eltávolítása?
A szemölcs vírusos fertőzés bőr alá jutását követően alakul ki. Sokan összetévesztik a tyúkszemmel, de az a különbség, hogy ennek a közepén láthatók kis fekete tüskék. A tyúkszem pedig attól alakul ki, hogy a kezed/lábad mindig ugyanazon a helyen dörzsölődik, mondjuk egy kényelmetlen cipőtől, munkáskesztyűtől stb.
A tyúkszem egyszerű szalicilsavas kezeléssel (pl szaliciles tyúkszemtapasz) eltávolítható napok alatt.
A szemölcshöz pedig hetek kellenek! Nem szabad levágni, kapargatni, mert az ollóról vagy akármiről a vírus átjuthat akármelyik testrészedre, vagy a családtagodra!! Elég egy felhorzsolt kis bőrfelület és máris a bőr alá jut.
A vérehulló fecskefű is csak a tyúkszemre jó, a szemölcsre bőrgyógyász által felírt ecsetelők a legjobbak, vagy a wartneres fagyasztó. Semmi mással nem szabad hozzányúlni. És ha lehet, mindig ragaszd le, hogy ne fertőzd meg magad máshol, illetve másokat.
Én a Verrumal-t ajánlom, de szerintem csak bőrgyógyász írhatja ki.
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!