Volt egy atheroma nevezetű 30 perces műtétem a hátamon a bal lapockám alatt. Milyen utókezelés javasolt? Betadin kenőccsel lehet kenegetni műtét után 3-4 napra?
Az a baj, hogy eléggé mélyről kellett kivágni ezt a atheroma -át, így sok varrattal lehetett összehúzni amit csak két hét múlva fognak kivenni.
Leragasztották és azt mondták, hogy 3-4 nap múlva levehetem a tapasztott és akkor már érheti víz is.
Most egy nappal a műtét után azért már vannak fájdalmaim, de ez azt mondták természetes, mert nem is a kivett atheroma felszíni nagysága (valamivel nagyobb mint egy mogyoró), hanem az, hogy nagyon mélyről kellett kivágni.
Kérdésem az lenne, hogy betadin kenőccsel kenegessem a sérülést? Vagy felesleges?
Illetve nem lenne célszerűbb inkább mégiscsak befedni egy kis gézdarabbal, a fertőzés illetve egy esetleges gyulladás miatt?
Erről a betadin kenőcsről eléggé sok jót hallottam és van is otthon egy hónapja történt "kisebb" sérülésem miatt.
Minden megoldás illetve tanács érdekel ezzel kapcsolatban.
Előre is köszönöm mindenkinek.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!