Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ez utalhat vakbélgyulladásra?

Ez utalhat vakbélgyulladásra?

Figyelt kérdés

Mar 3-4eve focizik, es sportolok. 17eves léttem 2-3hete.

Nos multhet szombaton volt egy edzomevcsem fel3tol (legnagyobb melegben) az utan fajt is a fejem (szerintem napszúrás) es nagyon gyenge is voltam. Másnap arra ébredtem, hogy borzasztóan szúr a jobb oldalán has alatt. Mint mikor futás közben rossz levegovezlnel. De csakk akkor szúrt ha kifujtam a levegőt meg vettem. Magyarul nem folyamatos fájdalom volt. Most tegnap kedden volt egy masik meccsunk. Ott nyomtam egy sprintet labdával es utana 5percig csak sétálni tudtam annyira szúrt... Az orrom is elkezdett verezni de az néha amugy is szokott. Lehet semmi köze nem volt. Mara (másnapra) megint enyhült es csak akkor szúrt ha tusszentetttem. Nos lehet az, hogy akkor szombaton nagyon megeroltettem magam, es azért szúrt másnap, pihenéssel elmulna? Ma is megyek focizni, es meglátom, hogy fogom-e érezni.

2013. aug. 7. 17:42
 1/7 anonim ***** válasza:

semmi köze vakbélgyulladáshoz. ha vakbél gyulladás lenne ami mult hét szombatóta meg van már nem élnél...

az én vakbélgyulladásom:

kedd hajnalban arra ébredtem hogy megy a hasam, fáj és hányok. elmentem orvoshoz: kis vírus, maradjak otthon (iskolás voltam)

szerda: hányás, hasmenés nagyon durva alhasi fájdalom, az ágyból nem tudtam fel kellni. anyám felhivta az orvost: lehet felfázás, menjünk be holnap add beutalót vérvételre, stb.

csütörtök reggel: már nem fájt annyira ahasam, tudtam járni, (igaz, 90°ban előre dölve, anyám nem hitte el hogy ennyire fáj a hasam). doki megvizsgált: hát hiv egy betegszállítót, hogy vakbélgyanuval kórház.

kórházban 4 doki vizsgált meg, még anyámat is kiküldték és megkérdezzék nem e vagyok terhes (csak esetleg nem merem bevallani 16 évesen)... vérkép, szobába fekvés, vakbélgyanú, három nap múlva mehetek haza...

csütörtök 10 óra: rohan be a főorvos hogy azonnal velem a műtőbe... műtét után elkezdtek magyarázkodni, hogy hát azért nem tudták kitapintani mert már be volt tokosodva, de milyen jó hogy megműtöttek, mert ha perforál (kiszakad a "tok" akkor hasüreggyulladás és voltaképpen kampec...

2013. aug. 7. 18:03
 2/7 A kérdező kommentje:
Értelek én. Ez köztudott, hogy nehez megállapítani az orsóknak, hogy vakbel vagy sem. Olvastam, hogy a fájdalomnak fokozodnia kell, ahogyan neked is, nekem pedig enyhil, dw van olyan ismerősöm aki igy került kes alá. Most akkor mi a bajom? Miert azur az oldalam?
2013. aug. 7. 23:55
 3/7 anonim ***** válasza:
mmint irtad olyan mint mikor futás közben rosszul veszed a levegőt. valószínűleg ez történt, vagy ahogy mondani szokták "becsípődött" egy ideg. ha nagyon zavar menj el vele orvoshoz nehogy komolyabb baj pl vesebetegség álljon a háttérben
2013. aug. 8. 16:31
 4/7 A kérdező kommentje:
Értem. Inkább elmegyek, azzal rosszat ne teszek.
2013. aug. 8. 16:32
 5/7 A kérdező kommentje:
Voltam laborban és UH-n Holnap kapom a labor eredményt, de szerintem megvan a baj. Mindkét vesémben teltebb kelyhek, ez mit jelent? Levegő jutott oda vagy mi? Ja meg előjött egy másik dolog... Ettől eléggé félek is. Cholesterol-polyps van egy 4mm meg egy kisebb. Ha ez megnő akkor kő lesz belőle és az műtét. Ezek veszélyesek? Van okom félni, vagy nyugodjak meg? Amúgy holnap megyek az eredményekkel a háziorvosomhoz. De kíváncsi lennék, hogy ezekkel lehet tovább versenyszerűen fociznom? (sportolni) Vagy ez a cholesterol-polyps el is tűnhet? Tudom, hogy ismeretlen a kialakulás oka. De mégis, mióta lehet meg?
2013. aug. 12. 18:06
 6/7 anonim ***** válasza:
ezektől szerintem nyuogdtan focihatsz (bár a hirtelen felléphető fájdalom nem biztos hogy jó dolog lenne egy meccs közben) viszont nagyon figyelj oda az étkezésre
2013. aug. 13. 12:50
 7/7 A kérdező kommentje:
Az étkezésre eddig is figyeltem. Mit érdemes ennem? A laboreredmeny szerint meg vérszegény vagyon es vashianyban szenvedek, ez regebben is volt valszeg a gyors novestol, kaptam egy 3homaoos vas gyógyszer, utana megyek kontrollra, ja es nyugodtan sportolhatok.
2013. aug. 13. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!