A vizeletmintámból kiderült, hogy a vizeletem Acetont tartalmaz. Ez mire utalhat?
Aceton: Pozitív++
Olvastam olyat, hogy lehet cukorbetegség, de a vizelet cukrom pedig negatív. Akkor mitől lehet ez?
Pedig inni iszok rendesen. Bár enni tegnap nagyon nagyon keveset ettem (Kis sós krumpli, meg kevés sonka) Hányni nem hánytam, hasmenésem sem volt.
Ma viszem el dokihoz, ha a vizelet cukor negatív, akkor a cukorbetegség ki van zárva?
Gyakorlatilag 8 mmol/l feletti vércukor szinted biztos nincs.
Ez a vese küszöb, ez felett megjelenik,mert üríti a vese.
Ha keveset ettél, az is emelheti, éhezésnél is lehet. De első körben inkább folyadékhiányt jelez.
De folyadékot meg iszok rendesen... Köszi mindenkinek! Majd a dokitól kapok bővebb tájékoztatást.
Ment mindenkinek a fel(+).
Nem valószínű. De ahogy már írták vizeletben cukor,csak 8-as vércukor érték felett jelenik meg. Viszont az is igaz,h aceton előbb látható benne,mint cukor,tehát akár 8-as érték alatt is.
De mit jelent,h eleget iszol? Melegben 3-5 litert is meg kéne inni,fizikai terhelésről függően.
A minta az ma reggel lett véve.
Amikor dolgoztam, akkor olyan kb 2-2,5 liter vizet ittam (+ az a táplálékokból beérkező folyadék, bár ez nem tudom, hogy beleszámít-e)
Tegnap 39,6 fokos lázam volt, ezért kellett vizeletmintát adnom. Tegnap olyan 1,5 litert ittam, de egésznap feküdtem.
Hát ez inkább folyadék hiány, ha lázas voltál.
A vizelet üledék jó ? Gondolom azért kérte az orvos, hogy nincs-e húgyuti fertőzésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!