Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Amióta kivették a mandulámat...

Amióta kivették a mandulámat (2hónapja) köhögési rohamok törnek rám, ez mitől lehet?

Figyelt kérdés
Megnézessem a dokival, aki kivedte, tud ezzel valamit kezdeni? Már 2hete szedek acc-t nem használ semmit. Néha olyan erősen törnek rám, hogy hányok is.

2013. aug. 5. 23:30
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha sérül a torok/nyelőcső akkor általában előfordulhat köhögés, émelygés, félrenyelés. Anyámat a műtétje után kezdte ez gyötörni az intubálás miatt, már nem egy embertől hallottam hasonlót. Ha csak erről van szó, akkor pár hét alatt rendbe jön, de mindenképpen jelezd az orvosodnak, mert előfordulhat, hogy légúti betegség van a háttérben, amit minél előbb kezelni kell.
2013. aug. 6. 01:02
 2/5 anonim ***** válasza:

Az ACC köptető, nem köhögéscsillapító, csak akkor használna, ha váladék lenne a tüdődben, amit fel kell oldani.

Lehet, hogy antibiotikum kéne, mert a baktériumok szétterjedtek a testedben a kivételkor.

2013. aug. 6. 08:16
 3/5 A kérdező kommentje:
Antibiotikumot szedtem 5napig a műtét után, utána volt egy bevérzésem. Mindenesetre megnézetem a dokival, kössz a válaszokat.
2013. aug. 6. 12:49
 4/5 anonim ***** válasza:
Az ilyen erős köhögési rohamok általában allergia miatt vannak, ez lehet akár egy baktérium is vagy annak a toxinja, mindenképpen orvos.
2013. aug. 6. 14:52
 5/5 A kérdező kommentje:
Az könnyen lehet, nagyon sok mindenre allergiás vagyok és ráadásul új környezetben élek 1hónapja, mert elköltöztem. Bár az allergiológus még anno azt mondta nem olyan súlyos, asztma nem lehet belőle, néhány óvintézkedéssel(amiket már megtettem) minimálisra lehet csökkenteni a tüneteket.
2013. aug. 6. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!