Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen sérelem ért már bennete...

Síva36 kérdése:

Milyen sérelem ért már benneteket orvosnál/orvosi ügyeleten?

Figyelt kérdés
Olyanra gondolok,hogy nem hívtak be,mert a doki kint cigizett,vagy kiabáltak veled,nem hívtak be ilyenekre gondolokok.

2013. aug. 3. 15:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Még csak elsőéves leszek, de én is félek azért. Nem könnyű úgy ha körül vagy véve olyanokkal akik azt sugározzák, hogy ők a nagy valakik, csak azért mert orvosira járnak. Nagyon sokan lenéznek másokat, még egymást is néha. És hát igen, ezekből lesznek az orvosok. Persze kivételek vannak, de ha ilyen társaságba kerülsz gyorsan átragad. Viszont én ha eltervezek valamit akkor az úgy is lesz..:) És mivel eldöntöttem, hogy nem fogok megváltozni semmiképp sem, tudatosan figyelek erre, így nem lesz gond szerintem..:)
2013. aug. 8. 08:08
 12/18 anonim ***** válasza:
10%

ha én erre most válaszolnék .... és a leírtaknál sokkal durvábbak, megalázóbbak de már lassan kezdek inmunis lenni. :( ezek a balkáni állapotok ill főleg balkáni hozzáállás sajnos nem élő emberre lettek kitalálva, szal én már lassan semmin se döbbenek meg.

az olyan kis apróságok már fel se tűnnek h pl más beteg előtt kérdezi ki minden bajomat meg előtte vizsgál, de hát ugye már középiskolás korunkban megtanultuk milyen érzés így megalázva lenni amikor többen voltunk bent meztelenül az iskolaorvosnál és baromira nem zavartatta magát akkor se ha éppen csajok jöttek be valamiért, de egészen hajmeresztő történeteim is vannak. már azt is megszoktam h a sportorvos szintén mások előtt megmogyoróz, hogy eleve is többen megyünk be na de ez még semmi, mert teljesen átlátszó üveg van a nagy ajtón és a folyosón várakozó X (sok) srác meg csaj tök simán elnézeget minket ahogy ott szarakodunk a doki előtt meztelenül, vagy hogy pl ultrahangon ugyanez, fekszik az ember meztelenül az ágyon de tulképpen aki ott létezett asszisztens meg ápolónő az szinte mind bejött, aztán az ajtót hogy tárva nyitva hagyta-e vagy sem, az k..ra nem érdekelte .. és stb stb stb. miket meséljek még? csak mert vannak még ennél durvábbak.

de hát ez itt a Balkán, már tettünk eddig egyszer panaszt de aztán csak az lett belőle h még mi ittuk meg a levét és utána még sokkal jobban szivattak ...

csak érdekességképpen, h amikor ezeket a húzásokat mesélem egy civilizált országbeli embernek, az olyan szinten ki van akadva h ááá elmondani se lehet, alig akarja elhinni. azt mondja na ilyenért hatalmas jogi botrány lenne az orvosnak aztán évekig járkálhatna bíróságra + kártérítés, na de nálunk ez csupán mindennapi bevett gyakorlat.

Legutóbb azon akadtam ki h itt voltak ezek a nagy melegek, és a legnagyobb természetességgel volt az összes létező szakrendelő ajtaja nyitva, szép egymás után kardiológia, belgy, stb stb, oké tettek oda egy függönyt, csak az meg a huzattól szépen lengedezett össze-vissza, azaz nem csak hallottál mindent, hanem még láttál is. főleg pl ahol én voltam, ott kapásból az ajtótól jobbra van az ágy, hát aztán éppen ki mennyire vetkőzik, akkor az egész folyosó azt csodálhatja. nem is kell ide rejtett kamera, elég bemenni egy ilyen szakrendelőbe és élő pipsóóó van minden mennyiségben. volt aki állítólag panaszt tett, na aztán az okos válasz: sajnos nincs légkondi ezért nem tudnak mit tenni, mert hát nem bírják a meleget ... Traumatológián dettó, ott még nagyobb tömeg a folyosón, de a legnagyobb természetességgel vetkőzik bent mindenki, és ha szólni mersz, hát elég jó ellátást kapsz az tuti...

Ennyi erővel sztem mindjárt a portán vetkőzzön le mindenki meztelenre, aztán irány a szakrendelések, így gyorsabb és egyszerűbb is.

Emberek agyrém ami itt megy na ...

Intimitás meg bizalom meg empátia meg orvosi titok óóhh hogyne, elméletileg nyilván nagyon szépen le van ez írva, csak ugye aztán a valóság egy más dolog. De tenni semmit se tudsz ellene, mert csakis te szívhatod meg.

Mindehhez képest te ilyen kis holmi cigizéseken fennakadsz? :) ugyan ...... nem vagy elég edzett a magyar viszonyokhoz!

2013. aug. 24. 10:13
 13/18 anonim ***** válasza:

1-esnek:

figy, én ilyen helyzetben olyan hangosan küldöm el a ku.. anyjába h zeng a kórház. volt már rá példa, aztán még a Kamaránál is panaszt tettem, aminek naná semmi eredmény nem lett, hiszen ezek a patkányok nagyon védik egymást, de mindenesetre annyit elértem vele h többet nem mert így beszélni velem mert tudta h ordítás jön, inkább kussban tette a dolgát.

Sajnos nagyon fenn hordják az orrukat, ez tényleg a magyar eü sajátossága, de sztem nincs annál szánalmasabb emberi tulajdonság mint amikor valaki a másik kiszolgáltatott helyzetével visszaél ... ez egy tökéletes jellemrajz és csak sajnálni tudom. Ó ne aggódj, ha ő kerül ilyen helyzetbe, még egy vérvételtől is remeg ám h jaj most megszúrják (láttam erre nem egy példát ....)

2013. aug. 24. 10:19
 14/18 anonim válasza:

4. vagyok

a személyzet-betegek vitában én egyértelműen a személyzet oldalára állnék mert eltöltöttem egy hónapot egy 6 ágyas szobában és összességében az volt a tapasztalatom hogy a betegek saját rossz közérzetüket és bajukat vetítik ki a személyzetre akikenk az egyetlen hibájuk hogy nem elég türelmesek de ez teljesen érthető amilyen körülmények között dolgoznak. egyszer valami baj volt a férfi wc-vel, egy másikhoz kellett mennem és a már konyha mellett amikor elmentem hallottam sírni az egyik nővért, kicsit megálltam hallgatózni, azért sírt mert nem tudja kifizetni a lakbért. és ez nem az a filmbeillő sírás volt hanem valódi zokogás. egy másik nővér pedig vigasztalta. másnap láttam ugyanúgy mint a többi napon, nem lehetett igazán látni rajta semmit.

2013. szept. 4. 01:21
 15/18 anonim ***** válasza:

nézd, ez sajnos teljesen igaz, én is ismerek kb ilyen helyzetben lévőt, aki nem elég h alig keres, még annak is a felét elviszi a volt férje valamiféle tartozása amiben ő kezes volt, és szó szerint nem tud megélni. ámde mégis nagyon kedves, aranyos nő.

A gond nem is az ilyenekkel van !!!!!!!!

Én speciel összefüggést se látok az anyagi helyzet, és a bunkóskodás között annyira, de ezek szerint más igen. és akkor azt mondod h az összes beteg, aki bemegy a kórházba, az mind tele van bajokkal, és azért megy be h azokat ki tudja vetíteni a nővérekre és megkeseríteni az életüket? azért ezt te se gondolhatod komolyan ... Már csak nem 100%-a a betegeknek defektes vagy éppen érzelmileg zakkant.

Egészen másról van szó sztem, kár ezt a kérdést az anyagiak felé terelni, mert meglátásom szerint köze nincs hozzá. Konkrétan azért mert pl rossz anyagi körülmények között él, nem jelent kapcsolatot azzal, hogy csak úgy a rutinszerű taplóságából adódóan le.arja a paciensek intimitási alapkövetelményeit. Ne haragudj, de akárhogy gondolkodok, nem látok összefüggést.

2013. szept. 6. 08:53
 16/18 anonim válasza:
Tönkretették a fogzománcomat fogszabályzáson.
2015. máj. 14. 12:46
 17/18 anonim ***** válasza:

sztem se a pénz és bunkóság közti egyenes összefüggést kellene vizsgálni, de azért tény, hogy valamennyire bele játszik...

Viszont az is tény, hogy ilyen szintű érzéketlen, tapló emberekkel, mint a magyar eü-ben, igazából sehol máshol nem találkoztam. Erre jó példám egyébként, hogy volt egy amolyan magát kiskirálynak gondoló neurológus, aki csak ordítani tudott a betegekkel már azért is, hogy egyáltalán mit képzel, hogy el mer menni a szakrendelésére és nem pedig privátban keresi meg, na aztán elment a nagy Nyugatra szerencsét próbálni, hát ne aggódjatok, ezt a stílusát kerek 2 hónapig viselték el, aztán úgy rúgták ki két lábbal, hogy öröm volt nézni. Most meg ismét keseríti szerencsétlen magyar betegek napjait ...

Szóval se nem pénz se nem képzettség, itt alapvetően az emberi mentalitással, a hozzáállással van a gond, de azzal hatalmas!

2015. máj. 14. 13:51
 18/18 anonim ***** válasza:

Bocsánatot kérek minden orvostól és segítő, kisegítő személytől (itt dolgozom és tudom, hogy ez sérti az önérzetüket)!

De! Ha valakinek bármely baja van egy szakemberrel, mehet perre, mert maximum a TV-je, DVD-je, számítógépe, telefonja az ami problémás. Nagy gond, de kidobhatja ami hibás! Hiszen az csak egy tárgy.

Viszont itt most az életünkről, testünkről, egészségünkről van szó! És ez azt hiszem, mindent felülmúl!

Nem a beteget kellene páciensnek hívni, hanem az orvosokat, orvoslásban foglalkoztatottakat!!!

Patient- türelmes (görög)!

Nekik kellene (de szép is volna), türelmesnek lenni hozzánk!

2021. máj. 28. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!