Miért van az, hogy a Furosemid a perifériákról lerántja az oedemát nagyon gyorsan, de "belülről" meg nem?
Miért ne vinné ki?
"4.1 Terápiás javallatok
A Furon 10 mg/ml oldatos injekció alkalmazása akkor javasolt, amikor a furoszemid szájon át történő alkalmazásával nem érhető el a megfelelő diurézis vagy a szájon át történő alkalmazás nem lehetséges.
· Szív- vagy májbetegségek következtében kialakult ödéma és/vagy ascites,
· Vesebetegség következtében jelentkező ödéma,
· Égési sérülés következtében jelentkező ödéma,
· Tüdő-ödéma (pl. akut szívelégtelenség következtében),
· Agyi ödéma adjuváns kezelése,
· Gestosis következményeként, illetve folyadékhiányos állapot megszüntetése után kialakuló oliguria (gestosis esetében az ödéma és/vagy hipertónia önmagában nem jelent indikációt),
· Hipertenzív krízis (egyéb terápiás eljárások mellett)"
hááát nem győztél meg.
oké ez eddig így van persze, hiszen talán sürgősségben ugye a tüdőt érintve használjuk a legtöbbet, de engem most leginkább vagyis kifejezetten az agyállományi ödéma érdekelne. tapasztalati úton az van amit én állítok na csak kicsit megingott a hatásmechanizmus bennem.
sajnos megakadtam, de mondjuk az is igaz h az én tapasztalataimban az agyállomány egy konkrét területéről van szó, és elképzelhetőnek tartom h itt erősen belejátszik a gravitációs hatás is. tény ami tény: ödéma maradt még durva forc. diurézis után is, csak tehát nem áll össze a kép.
köszi azért de akkor még kutakodok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!