Hogy bírjátok ezt a nagy meleget?
Én nem tudom hogy ki mennyire bírja, van aki ezt várta, bevallom én is de ez már sok. Múlthéten az a kellemes 25-30 fok közötti idő bőven megfelelt számomra, nem volt se hideg se nagyon meleg. de most 2-3 napja ez már nagyon durva.
2 nappal ezelőtt még elbírtam aludni mert este azért kellemesen hűvös volt ilyen 20-22 fok az bőven jó volt nyitott ablak mellett aludtam isteni volt reggel 7 ig.
De ez most azért már tényleg durva, napközbe is 28-40 fok van kint, most is 28 fok körül van igaz hogy elviselhetőbb de még mindig izzadok a lakásba mert a falak felmelegedtek, kint hatalmas a hőség hiába csukok be meg sötétítek le mindent nem sokat segít csak fülledtebb a levegő, délután már muszáj vagyok ablakot nyitni akkor elviselhetőbb de baromira izzadok. Ide bent még most is 30 fok van, ablak tárva nyitva, ajtó szintén megy a huzat de még így is kevés ez. A ventilátor már 2 napja folyamatosan megy, megállás nélkül, nyomottnak, fáradtnak érzem magam nem is meglepő mert már 2 napja éjjel sem tudok aludni. Az ágy forró szinte érzem hogy a testem lángol olyan melegem van, hiába alszok nedves ruhába, nem tart sokáig, alszok már meztelenül semmit nem segít. A barátnőm sem bírja ő is ma egész nap bikiniben rohangált a házba. Kínjába már egy hosszú ujjú tornadresszt is képes felvenni és azt bevizezni hogy hűtse a testét de még így is szenved. strandon voltunk de hatalmas tömeg volt még leülni sem tudtunk normálisan. a vízben sem lehetett megmaradni csak egy helyben álltunk és nyomorogtunk szinte. haza is jöttünk mert a nap szénné égette már a vállam, hiába terítettem rá kis kézi törölközőt már rommá égett, és most vigyáznom kell de nagyon nem akarom hogy baja legyen mert már egyszer jártam így és jól megszívtam. Itthon sem lehet bírni már sehol sem. Kínomba délután már lementem a pincébe de ott sem volt hűvösebb mert ott a szellőző ablakok oké hogy be voltak csukva de ment be oda a meleg mivel körülötte beton egész nap tűzi a nap persze hogy bemegy plusz a keringető ventilátor is be volt kapcsolva, nagyapám által ami szívta be a meleget.
Nem tudom ti hogy bírjátok de nekem már elegem van. Este 8 kor vittem haza a barátnőmet autóval garázsból álltam ki vele, este 8 kor kellemes idő volt a kocsiba de 5 perc után már húzhattam le az ablakot és mire visszaértem már majdhogynem forró volt belül ameddig kinyitottam a kaput meg a garázst.
Szerintetek is túlzás már ez a hőség? Hogyan bírjátok?
Klímám nincs, nem is tervezem mert egészségtelen ha túlságosan lehűtöm a szobát könnyen meglehet fázni ha hirtelen kilépek a melegbe vagy a melegből jó forró testtel bejövök a hidegbe, plusz áramot is eszi, pénzem meg annyi nincs hogy fizetni tudjam a villanyt.
Ventilátorom már döglődik, igaz már vagy 15 éves, holnap veszek is másikat. De nem tudom már hogyan lehetne elviselni. Tegnap is azért voltam félóráig a tescoba pedig eredetileg csak 3 percre mentem hogy vegyek 4 karton vizet azért voltam bent és inkább nézelődtem hogy élvezzem a kellemes hideget, de amint kiléptem úgy megcsapott a meleg főleg a felforrósodott autóba hogy majdnem ottmaradtam helybe.
Én már néha sírni tudnák a gondolattól is, hogy 40 fok lesz. Alig aludtam az éjjel, pedig próbálkozom hűtési praktikákkal: Ventillátor fagyott vizespalackkal, vékony ágyneműhuzamot vizesen húzom magamra, még a függönyt is bevizezem. Alig várom a ma éjszakára ígért hidegfrontot, sajna az is csak egy nap enyhűlést ígér.
Elegem van ebből a nyárból!!!!
Köszönöm a hasznos tanácsokat!
Nekem is bőven elég lenne most nyáron a 28-30 fok ilyen időbe is lehet strandolni de mégsem döglök meg a munkahelyemen. Én jobban szeretem a nyarat, de ez már tényleg túlzás.
Én is várom a frontot akkor kereszthuzat lesz a házban mindent kitámasztok inkább hogy a szél ne csapjon be semmit és ne okozzon kárt. De eddig ez az egyetlen lehetőség hogy letudjam hűteni legalább azt a 2 szobát amit használunk. A szél most is fúj valamennyire de csak a meleget. Éjjel persze nem bírtam én sem aludni akkor a ventilátor védőrácsára gyors kötözővel felrögzítettem egy jég akkut így valamivel jobb volt de tartott kb 1 óráig aztán vihettem vissza a fagyasztóba.
Óvatosan majd a kereszthuzattal, mert 80-100 km-es széllökéseket ígérnek.
Mondjuk én még huzatolni sem tudok, mert minden helység egy irányba néz, déli fekvésű..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!