Miért van az, hogy kis mennyiségű (pl. 0,4dcl Jägermeister) is ég a gyomrom?
25 éves vagyok, régebben nem volt ilyen gondom, pár hónapja van ez. Egy pohár pezsgő vagy egy féldeci úgy kikészít, hogy izzadok a fájdalomtól. Ez kb. 15-25 percig tart, utána mintha mi sem történt volna. És nem éhgyomorra iszom.
Igazából nem nagyon szoktam alkoholt inni, de azért havonta 1-2 rendezvény/összejövetel alkalmából jó lenne, ha nem kéne szenvednem ez miatt.
Alapból lehet, hogy savtúltengés áll fenn, ami pedig idővel kissé izgatja vagy errodálhatja, károsíthatja a gyomor-nyálkahártyát. És ez már alkohol hatására fájdalmat kelthet. A probléma mindenképpen innen ered. Ezt étrendbeli változtatásokkal és néhány gyógyszerrel rendbe lehet hozni: proton-pumpa gátlók (Pantoprazole, Omeprazole) vagy hisztamin antagonista (famotidine, Quamatel) szerek vagy egyszerű antacidum (Rennie, szóda-bikarbóna, vagy egyéb más lúgok) használatával.
Üdv!
Köszi szépen a választ. Tehát "lúgosítanom" kéne egy kicsit az étrendem. Ez a szódabikarbóna jól hangzik, mivel a gyógyszereket kerülöm.
Mit javasolsz, hogyan lehetne szedni a szódabikarbónát? Rendszeresen, minden reggel, esetleg naponta többször is kéne? Mekkora mennyiséget?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!