Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mennyi ideig tart a darázscsíp...

Mennyi ideig tart a darázscsípés duzzanata és mikortól veszélyes?

Figyelt kérdés
Tegnap megcsípett egy darázs,ittam calcium sandozt, bekentem Fenistillel és tettem rá ecetes borogatást is. egy ideig OK volt, most pedig jól megvörösödött a csípés helye, kissé meg is duzzadt, kb tenyérnyi helyen pedig még kiütéses is lett. (ez deréktájon van). Volt valakinek hasonló "élménye"? Mikor múlik el? Lehet ez még veszélyes és mikor kell orvoshoz fordulni?
2009. okt. 22. 19:53
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Engem augusztus elején csípett meg reggel és másnap reggelre dagadt be a fél karom...égett-fájt-viszketett. Megijedtem,mert nem tudtam h allergiás vagyok-e rá. Elmentem a dokihoz, kaptam a popsimba egy szurit, mondta h igyak Calcium Sandozt+jegeljem. És azt is mondta,h kb számítsak úgy,h 2-3nap legalább amíg így marad...
2009. okt. 22. 19:57
 2/2 anonim ***** válasza:
66%
Igen, addig veszélyes, amíg tüneteket produkál. Azt javaslom, hogy iszogasd még a kálciumot, akár kettesével. A barátom is allergiás rá, a múltkor 4 nap alatt múlt el neki (nem tudtam orvoshoz cipelni). Borogatás + kálcium + antihisztamin (allergia elleni gyógyszer). Ha 2 nap alatt nem múlik el, érdemes vele orvoshoz menni és ő majd ad egy szurit.
2009. okt. 22. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!