Darázscsípés tünete meddig tart?
Figyelt kérdés
Pénteken délelőtt megcsípte a vádlimat egy darázs.Máskor ha megcsípett, sosem volt problémám, egy kicsit piros lett, de 2 nap és nyoma sem volt. Most azonban nagyon csúnya lett, még a görcs is húzta a lábam. Ittam calciumot, allergén cseppet vettem be, és kenem fenistillel. Eleinte a szúrás körül körbe kb5 cm átmérőjű élénkebb piros folt volt, mára már ez lila folttá alakult. Olyan, mintha jól megütöttem volna valamibe.
Miért reagált a szervezetem most így, hiszen ez előtt nem voltak allergiás tünetek. Mikor fog ez kb. elmúlni? Menjek dokihoz, vagy elég ha továbbra is használom a fent leírtakat?
2011. aug. 1. 22:17
2/3 anonim válasza:
Én a szúnyogcsípésekkel is így vagyok. Az egyik elmúlik a szokásos módon, a másik dagad, kékül-lilul, begyullad látszólag véletlen szerűen. Orvosnál még nem jártam vele, de lehet hogy ez nem túl bölcs dolog részemről. Haltak már meg emberek allergiától keletkező ödéma miatt.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Szednem kell calcimuscot ampulla formában,kenem továbbra is fenistillel, és cetirizin hexal cseppet kell bevennem. Csúnya még, de halványult a folt, és már kevésbé viszket, nem fáj már.
2011. aug. 3. 08:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!