Most hová tudok ezzel a panasszal menni ha az endokrinológián nem találtak semmit? 24 éves lány vagyok, gyulladt pattanások olykor göbök vannak az arcomon.
Gondolom, hogy az endokrinológián kizárták a PCOS-t, ami ebben a korban gyakran jár pattanásokkal. Ha esetleg mégsem néztek LH/FSH arányt, akkor irány nőgyógyász, aki jó eséllyel antiandrogén hatású ciproteron-acetátot (is) tartalmazó tabit fog felírni (ami nem tipikus fogamzásgátló, de ilyen hatása is van). Ez is sokat javíthat a bőrödön.
Ha viszont most is nagyon súlyos a helyzet, akkor lehet, hogy vissza kellene nézni a bőrklinikára még egy Roaccutan kúrára (aminek ugyebár mellékhatásai is lehetnek). További alternatíva, hogy nem tablettát szedsz, hanem helyileg viszed fel gélben a ugyanazt a hatóanyagot (Isotrex ill. Isotrexin gél), ami eleve veszélytelenebb is. Én régebben utóbbi gélt használtam, nagyon szerettem, mert semmi mellékhatást nem tapasztaltam és mivel zselé, nagyon hamar felszívódik, nincs zsíros érzés és nem is viszket.
25F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!