Tölcsérmellkas műtét vagy ráedzés?
Hova kell elmenni hogy ezt megvizsgálják?
esetleg kép nem tudom kell e hogy segíteni tudjatok
Egy ilyen fém pántot képzelj el, hasonlót mint amivel a hordó dongáit összefogják, csak ez nem kívül van, hanem belül. Két oldalt a mellkas oldalán van kb 2 cm-es vágás , itt bedugják ezt a fém lemezt és annak a középpontja kerül a behúzódás alá és így nyomja kifelé. Megvannak a műtétnek az indikációi: nagy fokú behúzódás, ami a mellkast beszűkíti, a szív jobban balra helyeződik, tüdő kapacitásnak bizonyos fokú romlása.
Orthopédiai szakrendelésen adnak erre javaslatot illetve ott döntik el, hogy kell-e számodra ez a beavatkozás.
Iskolai szűrővizsgálaton mit mondtak?- milyen fokú ez?
Nekem is van enyhe tölcsérmellkasom. A háziorvos beutalt a tüdőgondozóba, ahol légzéstesztet csináltak velem (fúzókába kellett fújni, ami mérte, mennyi levegőt tudok egyszerre kifújni), illetve egy mellkas-röntgent. Ez alapján azt mondták, nem veszélyezteti a belső szerveket, nem nyomja a szívet, stb. Viszont a légzés-tesztem rosszabb lett, mint egy átlagos mellkasú embernek. Ez alapján azt mondták, orvosilag nem indokolt a műtét, inkább esztétikai szempontól lehet az, ha engem zavar.
Én lány vagyok, nekem ez másképp néz ki, de egy fiúnál szerintem (ha nem nagy a bemélyedés) edzéssel, a mellkas és a mellizom erősítésével jól kezelhető a helyzet.
Latinul pectus excavatum, és ha műttetni szeretnéd, akkor 18 év alatt ajánlott. A Heim Pál kórházban és a Korányi Intézetben találtam erre lehetőséget, mivel engem is foglalkoztat a dolog. Én még gondolkodom, merre tovább.
Sok sikert neked!
Szia
Nekem is nagyfokú tölcsérmellem de nem műtettem meg magam hála istenek hallottam sok rosszul sikerült műtétről. N nagy fokú behorpadásom ellenére sokkal jobban futok magasabbra ugrok mind egy átlag ember semmi estre ne enged magad műteni csak életveszély esetén! 24f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!