Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mivel csillapíthatnám a...

Mivel csillapíthatnám a torokfájást tüszős mandulagyulladás esetén?

Figyelt kérdés
Antibiotikumot szedek, így már gyógyulófélben vagyok. Csak épp megőrülök a fájdalomtól és nem tudok rendesen nyelni (ami napi 9 filmtabletta esetében elég kellemetlen). Lehet ezzel valamit kezdeni? Strepsils meg ilyenek szóbajöhetnek?
2009. okt. 21. 09:40
 1/8 anonim ***** válasza:
62%

Nem valami jó, de ha van hozzá gyomrod, meleg sós vízben gargalizálj. Ne nyeld le!

Vagy igyál meg egy csésze teát olyan forrón amilyen melegen csak el tudod viselni. Ne kortyolgasd, folyamatosan nyeld.

Ugyan csak ideig-óráig javítanak a helyzeten, de már az is több, mint a semmi.

2009. okt. 21. 09:47
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Saját tapasztalatból mondom:MÉZ!

Én sajnos nagyon sok gyógyszert nem szedhetek, gyomorfekély miatt, így hosszú évek alatt tapasztaltam ki.

Egy kiskanál méz, lassan elszopogatva, naponta többször.

sokkal jobb, mint a Strepsils, Meucain, meg a többi csodaszer, és jóval olcsóbb is, emellett nincs mellékhatás.

Üdv.

2009. okt. 21. 09:47
 3/8 anonim ***** válasza:
Fagyival! Komolyan, nekem bejött ano, azota kivetettem a mandulàm, de ha fàj a torkom, fagyit eszek! :)
2009. okt. 21. 09:51
 4/8 anonim ***** válasza:
Zsályalevélből főzött teával gargalizálj. bár nem ad azonnali enyhülést, inkább hosszútávon jó. Ami nekem megmentette a kivételtől a mandimat az a Schüssler-só (natrium-phosphoricum) gyógyszertárban kapható homeopátiás cucc (nem hittem benne, most se akarok, de segített :)). Ezek hosszú távra jók, ha azonnali enyhülést akarsz akkor mindenképp a forró teát ajánlom. Strepsils nem csillapítja, csak elnyomja ideig-óráig, de annál jobb a Tantum Verde. Remélem beválik vmiek, jobbulást :)
2009. okt. 21. 10:06
 5/8 A kérdező kommentje:

ez mind nagyon szép és jó, de a gyulladás miatt nem ihatok forró teát :( a mézzel megpróbálkozom, most az van itt, kéznél..

köszönöm mindenkinek

2009. okt. 21. 10:32
 6/8 anonim ***** válasza:
Méz, illetve utána egy órával sós, langyos vizzel gargarizálj. Éjszakára pedig Septofort torokfertőtlenítő tabletta. Mielőbbi gyógyulást kívánok!
2009. okt. 21. 10:48
 7/8 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom pont gyulladásra lehet inni forrót.... de ha mégsem, akkor a sós viz is jó, fertőtlenit...
2009. okt. 22. 12:31
 8/8 anonim válasza:
nekem is lassan 2 hete fáj a torkom.. elmult aztán újra keződött.. a sósvíz jót tett nekem ! próbálkozz azzal.. most strepsilst-t szopogatok, de semmit sem ér :D gyógyulj meg minél elöbb:)
2010. márc. 26. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!