Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a vitaminok...

Mi a véleményetek a vitaminok szedéséről?

Figyelt kérdés

Lenkei vitamint szedtem 2 évig, de mostmár drágának találom. 1 éve a vitaminkirály alap vitamincsomagját szedem, de csak minden másnap, mert így is 4500 Ft 2 hónapra. Náluk kedvezménnyel lehet mellé venni C vitamint, 100 db 1040 ft. A C vitamint szedem minden másnap 1000 vagy 2000 g-ot, ahogy el nem felejtem. A Lenkeinél a lábfájásomra jó volt a Cal-Mag forró ital. Ennél a cégnél is van Cal-Mag készítmény, de lényegesen olcsóbban. Ezt minden este beveszem, már 4. éve, s mellesleg ettől van is székletem minden nap, nincs székrekedésem.

Rengeteget olvasok a neten a vitaminokról, de annyira ellentmondásos minden cikk, hogy arra gondoltam, megkérdezem ezen a fórumon, mert a tapasztalatokból jobban lehet okulni.

Néha szoktam csak beteg lenni, kis megfázás erejéig, de 2-3 nap után elmúlik. Ekkor az oscillococsinumot szopogatom 2 napig, s rendbe is jövök. Most valamiért meghúzódott a lábam, de ez lehet a meszedés jele is.

Tehát panaszom nincs, mióta szedem a vitamincsomagot, végig dolgozom a napokat, jókat alszom, a változókort is könnyen vettem.

Kinek van tapasztalata a vitaminok szedésével kapcsolatosan? Írjatok nekem!!

2009. okt. 20. 16:47
 1/4 anonim ***** válasza:
Én csak C vitamit szedek tablettában,de abból is csak ki mg-at,mert a tabletták olyan anyagot tartalmaznak ami káros lehet+ a vitamin hamar kiűrűl a szervezetből+könnyen túl adagolhatja az ember magát.De ha te egészséges vagy és annak is érzed magad, akkor folytasd.Szerintem választhatsz ólcsóbb kiszerelést vagy fajtát.De lehet hogy a házi orvosod is tud tanácsod adni.
2009. okt. 20. 16:52
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem kellene mesterséges vitaminokat szedni.Sokkal egészségesebb a gyümölcsökben,zöldségekben levő természetes vitamin.A vitamintabbletták egy részében minden más van,csak vitamin nincs.Ezt egy orvos ismerősöm mondta nekem.Azonfelül nem javasolta napi 1 tablettánál több bevételét.
2009. okt. 20. 17:06
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem esem egészséges. A művitaminok nem jók. Így is annyi műanyagot megeszünk, minek még tovább terhelni a szervezetet? Persze, ha indokolt (nagyon indokolt) akkor rövid ideig érdemes, de én nem szednék. A legtöbb problémára, amire vannak bogyók, vannak szolidabb, egészségesebb megoldások is. Érdemes azzal is próbálkozni. Ráadásul azok olcsóbbak is!
2009. okt. 23. 07:30
 4/4 anonim ***** válasza:

Hűha! mennyi mindent leírtál. Én C-vitamint szedek, egy nap 500 mg-ot. A betegtájékoztatón az van, hogy egy felnőtt embernek 1000mg/nap lenne, tehát egy nap 2db. Én egyet veszek be, mert még nem vagyok felnőtt. De a C-vitamin szedést, csak tegnap kezdtem el, és csak az őszi-téli hónapokban szedek. Emellett elég gyakran grapefruitot eszek, és zöldségeket is rendszeresen eszek. És már elég rég volt komolyabb betegségem..

Szerintem túl sok mindent szedsz.

2009. okt. 23. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!