Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Véres Széklet? Mitől lehet?...

Véres Széklet? Mitől lehet? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Délután székletürítéskor észrevettem h véres lett a papír, azt gondoltam h megjött a menstruációm, de a végbélnyílásomból jött a vér. Este vizelés után észrevettem a vért a wc-ben. Megijedtem nagyon mert megint a végbélnyílásból eredt. 6-7 éve végbélgyulladásom volt. Azóta néha görcsöl az alhasam. Tavaly kivizsgálás után arra jutottak az orvosok, hogy irritabilis bélszindrómám van. A helyzet nem javult. Idén, tavasszal voltam ultrahangom, sebészeten, nőgyógyászaton. Semmit nem találtak, csak annyit h a jobb petefészkem nagyobb egy kicsit, de nem lényeges. És h a vesémen van egy kis zsírér, de az sem gond.

Valaki meg tudná mondani, hogy ilyenkor mi van Vagy hogy egyáltalán mitől véres a székletem?

16 éves lány

2013. júl. 15. 23:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Volt vastagbéltükrözésed is ?
2013. júl. 15. 23:22
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem, az nem volt, mert nem találtak rá okot. A véres széklet csak ma volt először, eddig nem tapasztaltam ilyet.
2013. júl. 15. 23:25
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem meg kellene csináltatni. A vastagbélben lehetnek kis fekélyek / colitis ulcerosa/ amiből származhat, de sokszor vannak ilyen kis kitüremkedések / diverticulum/ a sigmabélen, aminek ha az alján kis gyulladás van az vérezhet.

De egyszerűen egy szimpla belsőaranyeres csomó is sérülhetett és abból származik a vér.

2013. júl. 15. 23:29
 4/5 A kérdező kommentje:

Akkor gondolom ez nem múlik csak úgy el :/

Köszönöm a válaszod :)

2013. júl. 15. 23:31
 5/5 anonim ***** válasza:
IBS-nél az is előfordulhat, hogy valahol begyulladt egy rövid bélszakasz és az is vérezhet, nem ettél esetleg olyat, amit nem kellett volna?
2013. júl. 16. 06:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!