Miért büdös a szám?
A rossz fogak mellett a bűz másik okozója lehet, hogy nem zár a gyomorszáj rendesen=reflux.
Erre keress rá.
(Lehet, hogy gyomor, vagy más emésztőrendszeri betegség az oka.)
Lehet, hogy rossz a fogmosási technikád, és nem elég alapos a fogmosásod.
Lehet hogy alapból rossz, vagy régen lett cserélve a fogkeféd. (Elvileg 3 havonta kellene, én kb. fél-1 évente szoktam cserélni.)
Aztán kérdéses, hogy mit fogyasztasz. (Kávé, cigi nem csak színezi a fogakat, hanem kellemetlen szájízt és szagokat is okoz.)
A napi kétszeri fogmosás nem biztos hogy elég, egy szájvíz minimum szükséges lenne szerintem, de írok még több extrát.
Fogmosás után reggel-este használj szájvizet is. Ha jó a "fájdalomküszöböd", akkor ajánlom a Listerine-t (rohadtul csipi a nyelvet a hagyományos verzió, de utána friss, jó ízű-illatú lesz a szád, legalább 1-2 percig kell öblögetni vele).
A fogközöket fogselyemmel lehet rendesen tisztítani fogmosás közben, szájvíz előtt.
Van "nyelvtisztító kanál" is forgalomban (Rossmannban, vagy DMben látni). A nyelv is lehet lepedékes, és emiatt is lehet szájszag.
Ha gondolod, vegyél szájspray-t, és igény szerint használj azt is. (Napi 2-3-szor lehet fújkálni.)
Meg aztán vannak a rágók, és egyéb hasonló termékek, azt is bekapkodhatsz 1-2 szemet naponta. (Én az Orbit Drops cukorkákat szeretem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!