Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nagyon gyenge a körmöm....

Nagyon gyenge a körmöm. Hogyan tudnám megerősíteni, milyen vitaminhiányra utalhat?

Figyelt kérdés

Sosem volt erős körmöm, de egyre jobban zavar, hogy akármilyen körömerősítő lakkot vagy kézkrémet használok, ugyanolyan papírvékonyak és puhák maradnak. Tény, hogy nem jól táplálkozom, nyilván ez is közrejátszik, de sajnos ezen jelenleg nem nagyon tudok változtatni... örülnék ha megosztanátok velem egy-két tippet, hogy milyen vitamint szedjek, illetve bevált kézkrém neve, hol lehet kapni, mennyibe kerül stb...

Előre is köszönöm!

2009. okt. 16. 22:00
 1/7 anonim ***** válasza:

A + E, leginkább A, csak ehhez néha jól jön az E

azaz pl:

heti 2x 1 caps. 50000 NE-es A vitamin + heti 2x 400 mg E vit.

ez így nagyjából jó lesz, többet ne szedj, mert az A vit-t tól i slehet adagolni!

2009. okt. 16. 22:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
"kézkrém": fél élesztő, pici vízzel kikeverve, hogy sűrű pép legyen. Beledugdosod az ujjad, és 5-10 percig rajta hagyod a masszát. Ezt hetente egyszer-kétszer csináld meg. Szedhetsz akár élesztőtablettát is, de az én módszeremtől semmi baja nem lesz a pocidnak. :) Szóval gondosan csinálgasd, és meglesz az eredménye. 3 hónap után olyan körmeim lettek, hogy mindenki irigy rá. És gyönyörű szépen meg tudtam növeszteni őket. :)
2009. okt. 16. 22:13
 3/7 anonim válasza:
Maybellin körömerősítő lakk kb.1100ft(dm)és tényleg nagyon jó
2009. okt. 16. 23:11
 4/7 anonim válasza:
Lenkei vitaminnal, nekem ez használt, pedig előtte mindent kipróbáltam már, az a lényege, hogy ebben nagyobb mennyiségű vitamin van mint pl. egy Centrumban, mert az nem ér semmit.
2009. okt. 17. 08:37
 5/7 anonim ***** válasza:

a Cnetrummal valóban gondok vannak,már hivatalosan is elismerték, na de várj, a Lenkei-féle összeállítás azért igen korlátozott ám, oké ott az 500 mg C vit, a 400 mg E vit és az A vit is, csakhogy pl ásványi anyag semmi nincs benne.

na most a másik pedig, hogy a Lenkei is úgy állítja ezeket össze, egy az egyben ugyan ott vagy, ha a Bioextra termékéből megveszed a vit A és a vit E 400 mg-osokat (mert ez a legolcsóbb, de teljesen jó), és jóval olcsóbban kijössz mint a Lenkeivel, pedig egy az egyben ugyan az !!! aki nem ért hozzá, azt tök jól lehet etetni persze, de hidd el nekem, én értek hozzá, tudom mit beszélek, egy az egyben ugyan az, és a Bioextra pedig a legolcsóbb jelenleg, fent elsőként leírtam neked a dosist, sőt az A vit-nal vigyázni kell, azt is írtam, szal semmiképpen se javasolt a Lenkeit naponta beszedni hosszú időn keresztül, mert aztán A vitaminozis lesz belőle, ezt is írtam, az még heti 1x is elég bőven ...)

2009. okt. 17. 09:16
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem értem miért hiszik sokan azt, hogy a köröm képes kívülről tápanyagot felvenni?!! A köröm elhalt szaru, és nem vesz föl tápanyagot krémből! Mint ahogy a Q10-es krémek sem érnek semmit, mert kívülről nem lehet adagolni(ez csak gyártó trükk)! Szedj vitaminokat (A-C-E)!
2009. okt. 17. 10:01
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a hasznos válaszokat:) nem is gondoltam, h ennyien írnak majd ilyen rövid időn belül:)
2009. okt. 17. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!