Az milyen jellegű ízületi fájdalom, ami meleg hatására enyhül?
Figyelt kérdés
Volt még sok éve egy térd sérülésem, és azóta iszonyatosan tud fájni a térdem, néha aludni sem tudok tőle. Csak azt furcsállom, hogy a sérülés után jegelni kellett, de a visszatérő fájdalom hideg hatására rosszabbodik, de melegre javul. Ez mitől lehet?2013. jún. 28. 14:24
1/4 anonim válasza:
az is számít h pontosan mid sérült a térdedben. valószínűleg ha így van akkor nem csont vagy porc, így erősen ajánlanám a bioptron lámpa használatát (előfordulhat h eleinte fájdalmat érzel tőle, de ez csak jót jelent). orvos látta? lehet tudni mit mondott?
2/4 A kérdező kommentje:
Igen látta. Azt mondta meg kéne műteni, mert a térdkalácsom el van csúszva a helyéről. Nagyon ki vannak lazulva a szalagjaim, de már vannak maradandó sérülései a sport miatt. Igazából valószínűleg a szalagok fájnak illetve a porc a rosszoldalú megterheléstől.
Csak az a fura, hogy amikor konkrétan sérült volt, akkor hideg kellett rá, de ha most fáj, a hidegtől csak rosszabb lesz, ha jól bebugyolálom, akkor pedig kevéssé fáj.
Vissza kéne mennem valamikor a dokihoz, de sztk-ba nem szeretném magamat itt helyben műttetni, máshova nem tudom hogyan lehet bejutni sztk-val, magán dokira meg nyilván nincsen pénzem.
2013. júl. 4. 18:48
3/4 anonim válasza:
hát igen, ez sajnos ilyen...:( azért én szednék porcerősítőt és megpróbálnám erősíteni a térdem (ezt különböző gyakorlatokkal, főleg ilyen nagyobb gyógylabdával lehet. keresőbe biztos találsz rá 1-2 módot) esetleg még a tapinget tudom javasolni, de ahhoz is megbízható orvos kell aki felrakja (nem csak felragasztja aztán "jóva' az úgy") normálisan... bár ez se végső megoldás, főleg h egy ragasztás 4-5-6 napig jó csak.
4/4 A kérdező kommentje:
Igen az edzőm is azt mondta, hogy erősíteni kéne a térd mellett az izmokat. Elég sokat bicózok, és szerintem tényleg segített, mert azért mostanában már ritkábban fáj. De pl érzékeny az esőre. Eső előtti napon iszonyatosan sajog. Múltkor azt mondták az időjárás jelentésben, nem fog esni. Elkezdett fájni a térdem, na mondom akkor most mi van? Erre másnap esett.
2013. júl. 6. 23:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!