Szulok mennyit tudtok az autizmusrol?
jelek, kezelesek, viselkedes , tunetek, korai fejlesztes, ABA.
MINDENRE KIVANCSI VAGYOK.
egy leendo viselkedeskutato
szia. én az autizmusnak egy ritkább formájában szenvedek. többé-kevésbé minden tünet megvan nálam is, de viszonylag enyhe, és nagyon jól kompenzálom. csak azt tudom mondani, hogy nagyon sok féle autista ember van, ez nem egy kétállapotú dolog, hanem skálán mozog. nagyon sok homályos területe van az egésznek, magyarországon szerintem nincsenek is igazán jó szakemberek, legalábbis én még nem találkoztam velük :)
ami nálam erősebben jelen van: szociális problémák (15 éven keresztül mindig, minden iskolában utáltak, de senki se tudta megmondani, hogy miért). nagyon erős koncentrációzavarom van, elég erős hiperaktivitásom, és egy elég nagy diszharmóniám. nagyon szélsőséges a biológiai órám, hajnali négykor alszom el, és délben kelek. általában nem tudok elaludni korábban, akkor se, ha korán kelek. és nagyon nehezen álmosodom el.
még rengeteg dolog van, nem is tudom felsorolni :) de ha kíváncsi vagy, kérdezz.
Tényleg nagyon bonyolult, és szerteágazó! A fiam Asperger szindrómás (ez egy enyhébb változata az autizmusnak). Ezen a honlapon megismerkedhetsz az alapokkal:
Nagyon koszonom mindenkinek a valaszat!!!
Igazabol az alapokat tudom az autizmusrol, erre ott a net, igazi csaladok tapasztalataira lennek kivancsi, nehezsegeikre, problemaikra oktatas, stb.
BOcsanat hogy ideirtam denem tudtam hova es, ami a neten volt azt elolvastam.
akinek van kedves , ereje es segiteni akar egy olyan illeton aki epp azt tanulja per pillanat hogyan segitsen ezen szulok gyerekeinek kerem irjon.
noraczako@gmail.com
NAGYON HALAS SZIVVEL
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!