Mi is ez a leszázalékolás? Hogy megy ez? Kiket szoktak
leszázalékolni? Előnye, hátránya?
Nem egy könnyü dolog.csak úgy nem százalákolnak le..Ha csak nincsen ra´sok-sok pénzed....
Apumnak 2 infarktusa volt,e´rtágítása,nem bírt tényleg dolgozni,mégis 2 évig 60%-ot kapott.Aztán rosszabodott az állapota,és" pecmakert "kellett neki a szívéhez tenni.
Csak ezután a mütét után százalékolták le.De az a pénz amit kap,.......
nagyon sok macerával jár,orvosi ellenörzések,vizsgálatok,e´s te´nyleg nagyon betegnek kell hozzá lenni.
TE MIÉRT NEM TUDSZ DOLGOZNI??
hÁNY ÉVES VAGY???
2008. jún. 23. 06:45
Létezik öregségi nyugdíj, és rokkantsági. (legalábbis régen így hívták)
Az öregségi nyugdíjra a korhatár betöltése jogosít, a rokkantsági nyugdíjra akkor jogosult valaki, ha az egészségi állapota leromlik, és nem tud dolgozni!
Azért hívják leszázalékolásnak, mert ilyenkor megállapítják %-ban kifejezve a munkaképtelenség arányát. Ilyen arányban jár a nyugdíj is. pl. ha valaki 50%-os rokkant, akkor a számított nyugdíjának az 50%-át kapja. Ha olyan valakit százalékolnak le aki még nem dolgozott, akkor azt hiszem a minimálbér alapján számolnak.
2008. jún. 23. 07:01
A leszázalékolás azt jelenti, ha beteg vagy nagyon és tartósan és nem tudsz dolgozni, rokkant nyugdíjat kaphatsz, ha az orvosok is megállapítják hogy nem vagy munkaképes (vagyis megállapítják hány %-ban vagy rokkant, tehát leszázalékolnak). A háziorvoshoz kell elmenni, ő indítja el. Elküldi a papírokat, majd behívnak (általában megyeszékhely), megnézik a leleteket, megvizsgálnak és később értesítenek, hogy megkaptad-e vagy nem a leszázalékolást. A háziorvostól tudsz érdeklődni egyébként, ő meg tudja mondani azt is hogy a betegsége(i)d miatt kaphatnál-e rokkantsági nyugdíjat (vagyis leszázalékolhatnának-e).
2008. jún. 23. 09:33
4/13 A kérdező kommentje:
Azt hiszem kezdem érteni hogy megy. 24 vagyok, sosem dolgoztam még, mert félek emberek közé menni, és hasonlók. Olyan munkahely meg nincs ahol nem kell megszólalni és nincsenek emberek... probáltam itthoni munkát szerezni de mintha nem is létezne ilyen. Valami megoldás pedig kell, mert anyum fizujából élünk hárman, ami nagyon kevés.
Járj emberek közé. Az a legjobb megoldás. Lassan majd megszokod. Ha tényleg nem megy akkor meg vállalj vmi internetes munkát. Pl weblapkészítés, fordítás vagy ilyenek amit otthon a gép előtt is meg tudsz csinlni.
2008. júl. 2. 02:05
6/13 anonim válasza:
jó napot azt szeretném kérdezni hogy 16 évesen epilepsziásan ha nem megy jol az iskola stb akkor leszázalékolhatnak és hogy működik meg azt szeretném kérni a kedves válasz adótol hogy egy kisem tájékoztatót melékeljen köszönöm zoli
2009. márc. 21. 16:28
Szia! Nekem is ilyen betegségem van. Én most leszek 20 éves és voltam orvosi bizottság előtt ahol megadták az 51%-ot.
Ha szeretnél róla beszélni írj nyugodtan!
2009. ápr. 4. 20:33
8/13 anonim válasza:
Kedves barátom.El kell menni dolgozni,nem pedig az állam nyakán élősködni.Enyi erővel,én is leszázalékolhatnám magamat,mert nekem is vannak betegségeim.
2011. jan. 14. 14:11
9/13 login3 válasza:
Nekem nincs bajom a munkával, de ha pl. gerincem miatt elutasít az üzemorvos akkor az ö véleménye alapján nem vagyok munkára alkalmas. Ilyenkor úgy dönthetek hogy leszázalékolnak vagy hol tudok reklamálni mert a munka az meg kéne..
2011. márc. 28. 14:35
nekem is ilyen problémám van mint a kérdezőnek. ha valaki tudna segíteni hogy hogyan százalékoltathatnám le magam annak örülnék! 18F
2011. aug. 25. 00:37
Kapcsolódó kérdések: