Az létezik hogy valaki bio (szintetikus) füre rászokjon?
Egy haverom lassan egy éve minden nap ilyet szív 5-15 cigit egy nap 0,3-0,4 es cigiket..
Ha jól tudom a szintetikus drogokra mind rá lehet szokni
Sok hozzászólás érkezett, de gondoltam én is bedobom a magam öt forintját:
Igen.
:)
Bővebben:
Ugye a "bio" illetve "szintetikus" fű (ugye milyen fura, hogy ez a kettő ugyanazt jelenti a szlengben?) az nem más, mint valami random növénytörmelék megpermetezve valamilyen mesterséges kannabinoiddal (JWH-..., AM-..., WIN-..., HU-... meg ilyenek).
Másrészt ugye elhangzott, hogy szinte mindenre rá lehet szokni (vagy mondjuk így: lehet túlzásba vinni) a kávétól a szerencsejátékon áta maszturbációig. Nyilván a "sima" kannabiszt is lehet mértéktelenül fogyasztani, vagy úgy, hogy az a tisztes polgári élettel finoman szólva interferál. Ez nyilván igaz a műfüvekre is.
Amit még érdemes hozzátenni, hogy a műfüvek kannabinoidjai máshogy viselkednek, mint a THC és társai. A THC ún. részleges kannabinoid receptor agonista, a fenti vegyületek pedig teljes agonisták.
Ökölszabály az, hogy a teljes agonisták kisebb koncentrációban hatásosak, könnyebb őket túladagolni, és durvább a megvonásuk (mondom, ökölszabály, ez nyilván nincs mindig így).
Már csak ezek miatt is veszélyesebbek a mű kannabinoidok. A műfű divat elején (ezek még legálisak voltak akkor) magam is többször kipróbáltam egy ilyen terméket, ami egy alkalommal kellemetlen túladagolással végződött (nem lett semmi baj). Nagyon könnyű ezeket a szereket túltolni, nagyon nem mindegy, hogy egy csipet, vagy két csipet.
Végezetül csak annyit szeretnék még mondani, hogy a természetes és szintetikus szereket (meg úgy általában a dolgokat) nem lehet megítélni csak az alapján, hogy melyik említett csoportba tartoznak.
Így nem igaz, hogy a "természetes anyagok jók", hiszen ott van pl. a gyilkos galóca, ami természetes, de különösen kegyetlen halált okoz. Vagy a botox baci, aminek a toxinjából néhány nanogramm (!) öl meg egészen kegyetlen módon. Ellenben vannak nagyon jó szintetikus anyagok, amik nélkül a mai életformánk nem létezhetne: fémötvözetek, gyógyszerek, műanyagok.
Lényeg a lényeg: egy szert csakis a hatása alapján ítélhetünk meg. A legrosszabb ezekben a szinti cuccokban, hogy a hosszú távú hatásokról fogalmunk sincs, aki ilyeneket fogyaszt, az olyan, mint aki aknamezőn ugróiskolázik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!