Igazából mik is az egészséges ételek? Van valami jó receptetek?
Az alacsony keményítőtartalmú zöldségek zöme, ha nincs permetszerekkel szennyezve,
Az állati húsok és belsőségek, halak ha nincsenek nehézfémekkel, vegyszerekkel, gyógyszerekkel szennyezve, természetes takarmányon fejlődtek - a kukorica, szója stb. táp ront a hús minőségén, vitamin tartalmán,
A NEM MÉRGEZŐ gombák, olajos magvak, gyümölcsök közül elég sok mind mind egészségesnek tekinthető, azaz nem okoznak betegségeket még évek alatt sem.
Rengeteg van, mivel az összes interneten megtalálható receptet úgymond a magaménak vallom. De ebből következik hogy ha receptet ajánlanék azt vagy a nosalty oldalról, vagy valamilyen paleós receptgyűjteményből másolnám ki.
Na mondjuk van persze saját receptem is, ezt leírom.
Ez egy barátom leírása a sült cékláról (lehet most éppen céklát nemigen lehet kapni, de más zöldségekkel is igen jó)
"Sült cékla
Hozzávalók:
1 db böszme nagy fej cékla
2-3 szintén bazi nagy fej vöröshagyma
3-5 gerezd fokhagyma
1 marék csíkokra vágott káposzta
fűszerek: őrölt fehér bors, rozmaring, csípős paprikakrém (Erős Pista), petrezselyemlevél.
Elkészítés:
A céklát "meghámozod" (szinte úgy mint a krumplit), vékony csíkokra vágod, hagymát és fokhagymát szintén összevágjuk. Serpenyőbe tegyetek zsírt vagy olajat (mi Aczéllal zsírral küldtük a témát), fele szórjátok a céklát, hagymát, fokhagymát, káposztát. Megfűszerezitek, a fent leírt fűszerekkel és el kezditek serpenyőbe sütni, jó hosszan kell sütni. Kell a céklának az idő rendesen. Semmiképp ne pároljátok!
Szerintük igen finom! :)"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!