Miért van az, hogy hulla fáradtan lefekszem és nem tudok utána aludni? Nagyon kimerítő így lenni, ötlet?
Tegnap este is csukódott le a szemem már a film közben, amit néztem, ki is kapcsoltam, elmentem aludni.
Előtte egész nap friss levegőn voltam, tanultam is valamennyit, és úsztam is, meg dolgoztam a kertben, aztán meg nem bírok aludni. ötlet, tanács valami?
Szia!
Több lehetőség is van:
- Ha pl. nem a megszokott időpontban fekszel le csinálhatsz akármilyen fárasztót, végigdolgozhatod a napot, akkor sem bírsz aludni, mert a szervezeted belső óráját megzavarod. Főleg ha korábban fekszel le, mint szoktál, nem fogsz tudni elaludni. Ha meg idegesíted magad azon hogy mindjárt reggel van, akkor esélytelen. Mindig úgy oszd be az idődet, hogy legyen legalább 8 óra hossza legalább az alvásra. Idősebbeknek 6-7 óra is elég lehet, de 6 a minimális,
- még lehet hogy valamin folyamtosan gondolkozol és azért nem bírsz elaludni,
- a nagy melegben takarózz ki, ha nem bírsz elaludni,
- ha hidegebb van, akkor a lábadat takard be,
- legyen jól szellőzött a szoba legalább alvás előtt legyen az ablak tárva nyitva, akár ventilátorral is átszellőztetve, ha csukott ablaknál nem bírsz aludni, mondjuk valami zaj miatt.
- úgy aludj, hogy a fejed körül hidegebb, a lábad körül melegebb legyen. (saját tapasztalatból írom ez utóbbit.)
Kapásból csak ennyi hibalehetőséget tudok így látatlanban írni :D
Vagy lefekvés előtt igyál egy pohár langyos tejet! :D Az is segít! Kapcsold ki az agyad!
A 4. válaszoló válaszához hozzáadnám még a kakukkfüvet! :)
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kávét soha nem iszok, az agyam néha jár, de nem sosem szokott három óra hosszat.
Egyelőre csak három napja tart, de heti egyszer minimum előfordul
lehetseges, hogy erzekeny vagy az idojarasi frontokra - ezek okozhatnak alvatlansagot, foleg ha melegfront kozeledik.
Probalj meg meditalni. az agyad tiltakozni fog ellene, nem akarja csinalni es ezert inkabb elalszik - nalam bevalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!