Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Csak én vagyok ennyire radikális?

Csak én vagyok ennyire radikális?

Figyelt kérdés

A szeszesital és dohánytermékek forgalmazását nagyon megszigorítanám, a kábítószer fogyasztóknak kötelezném a gyógykezelést.

A személyihez kötném a fentebb említett termékek vásárlását. Szerintem csak nagyon alacsony alkohol tartalmú italokat kellene fogalmazni.

Minden embernek lenne egy limitje, amit nem léphetne túl, és bizonyos időközönként (3 hónap) vásárolhatna italokat. A dohánytermékeket eü100 támogatás alá venném, csak vénnyel lehetne hozzájutni egy nagyon ellenőrzött rendszeren keresztül, csak a nagyon erősen függőknek. A nikotintapasz ill. az ilyesmi leszoktató gyógyszereknek a dobozdíját sem kellene kifizetni. Fél-3/4 év lenne az az idő, ameddig egy addiktológus dohánytermékeket írhat fel az adott illetőnek. Addig kötelező lenne leszokni, cserébe a legmagasabb feltételeket biztosítaná az tb.

A tömény alkoholokkal is ez lenne a helyes út szerintem. Az orvos egy meghatározott ideig írhatna fel italokat az embernek, egyre kevesebb mennyiséget (napi kiváltású lenne (magisztrális), egy adott napra szóló recepttel). Mellé az állam biztosítaná a legkorszerűbb, legjobb gyógyszereket ingyen, és a függőségekre specializálódott pszichológusokat.

Így fél év alatt leszokna a magyar társadalom az ivásról, és a dohányzásról.

Támogatni kellene a nyári programokat, szervezni kellene egy csomó kötelező prevenciós előadást volt függőkkel.

Mi a véleményetek erről?

2013. jún. 10. 18:49
 1/8 anonim ***** válasza:
Kivitelezhetetlen. Én legalizálnám a drogokat. Mindet. Pusztulna a férgese egyből (túladagolás stb...) és a drogüzlet is befuccsolna. Ezzel egyszerre nem járna ingyenes orvosi ellátás a drogosoknak.
2013. jún. 10. 18:56
 2/8 anonim ***** válasza:

Ez mind szép és jó, de ébredj fel. A dohányipar egy hatalmas ipari ágazat, és mint olyan, nem az emberek egészségéről szól sajnos.

Én is nagyon szeretném például, hogy a politikusok ne legyenek korruptak, és?

2013. jún. 10. 18:59
 3/8 anonim ***** válasza:
26%
Első, te nagy butaságot írtál. Senki nem vesz kevesebb drogot, mint amennyit szeretne, pusztán azért, mert nem legális, ebből következik, hogy nem vennének belőle többet, csak mert engedélyezi az állambácsi..
2013. jún. 10. 19:00
 4/8 anonim ***** válasza:

Az elképzelésed érdekes, megfontolandó.

Sajnos az állam nagy bevételektől esne el (jövedéki adó), a másrészt nagy kiadásoktól mentesülne (gyógykezelések). Kérdés, hogy a mérleg nyelve merre billen.

Az is probléma, hogy túl sok a közgazdász ebben az országban és azon belül is a politikai "elitben".

Én inkább azt vezetném be, hogy igyál és szív csak annyit, amennyit akarsz, de a következményeit mindenki maga fizesse meg.

2013. jún. 10. 19:03
 5/8 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező te néha napján sem iszol egy két kortyot? Pedig nem ártana neked, mert akkor lehet nem írnál ilyen marhaságokat!
2013. jún. 10. 19:39
 6/8 anonim ***** válasza:
Ne igyál, ne cigiz, ne szex- szelj, csak dolgoz mint a barom ez aztán az élet szemlélet!
2013. jún. 10. 19:42
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem szabad ennyire végletekben gondolkodni.. aki bagózni, piálni, vagy drogozni akar mért ne tehetné? Ha tudj tartani a mértéket, oké, ha nem, az már az ő problémája. Ha valaki úgy végzi ezeket a tevékenységeket, hogy valakinek kárt okoz, vagy szabálysértést követ el, legtöbb esetben megkapja a büntetését.. Utálom, azt, amikor valakinek nem szimpi egy dolog és ezen felindulva mindenki mástól elvenné, megszüntetné. Ha nem tetszik, ne csináld, biztosan nem kényszerít rá senki.
2013. jún. 10. 19:46
 8/8 anonim ***** válasza:
Miért ne lehetne néhanapján berúgni nincs abban semmi rossz, igaza van az előttem szólónak. Amikkor majd a haverokkal összejövünk, málna szörpöt rendelünk!
2013. jún. 10. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!