Csak én vagyok ennyire radikális?
A szeszesital és dohánytermékek forgalmazását nagyon megszigorítanám, a kábítószer fogyasztóknak kötelezném a gyógykezelést.
A személyihez kötném a fentebb említett termékek vásárlását. Szerintem csak nagyon alacsony alkohol tartalmú italokat kellene fogalmazni.
Minden embernek lenne egy limitje, amit nem léphetne túl, és bizonyos időközönként (3 hónap) vásárolhatna italokat. A dohánytermékeket eü100 támogatás alá venném, csak vénnyel lehetne hozzájutni egy nagyon ellenőrzött rendszeren keresztül, csak a nagyon erősen függőknek. A nikotintapasz ill. az ilyesmi leszoktató gyógyszereknek a dobozdíját sem kellene kifizetni. Fél-3/4 év lenne az az idő, ameddig egy addiktológus dohánytermékeket írhat fel az adott illetőnek. Addig kötelező lenne leszokni, cserébe a legmagasabb feltételeket biztosítaná az tb.
A tömény alkoholokkal is ez lenne a helyes út szerintem. Az orvos egy meghatározott ideig írhatna fel italokat az embernek, egyre kevesebb mennyiséget (napi kiváltású lenne (magisztrális), egy adott napra szóló recepttel). Mellé az állam biztosítaná a legkorszerűbb, legjobb gyógyszereket ingyen, és a függőségekre specializálódott pszichológusokat.
Így fél év alatt leszokna a magyar társadalom az ivásról, és a dohányzásról.
Támogatni kellene a nyári programokat, szervezni kellene egy csomó kötelező prevenciós előadást volt függőkkel.
Mi a véleményetek erről?
Ez mind szép és jó, de ébredj fel. A dohányipar egy hatalmas ipari ágazat, és mint olyan, nem az emberek egészségéről szól sajnos.
Én is nagyon szeretném például, hogy a politikusok ne legyenek korruptak, és?
Az elképzelésed érdekes, megfontolandó.
Sajnos az állam nagy bevételektől esne el (jövedéki adó), a másrészt nagy kiadásoktól mentesülne (gyógykezelések). Kérdés, hogy a mérleg nyelve merre billen.
Az is probléma, hogy túl sok a közgazdász ebben az országban és azon belül is a politikai "elitben".
Én inkább azt vezetném be, hogy igyál és szív csak annyit, amennyit akarsz, de a következményeit mindenki maga fizesse meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!