Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nagy a baj? Van okom az...

Nagy a baj? Van okom az aggodalomra? (A "lényeg" a kiegészítő-szöveg második felében van. )

Figyelt kérdés

Ma délelőtt történt: vágtam ki a kertben a vadhajtásokat, és egyszer csak éreztem egy csípést a hasamon. (Vékony pólóban voltam.)

Kb. fél percig nem törődtem vele, de aztán felhúztam a pólómat, és észrevettem a köldökömtől jobbra kb. 1 cm-re egy kis, apró piros csípésnyomot, amely körül néhány cm-es területen be volt pirosodva a bőr. Néhány perc múlva, alig észlelhetően feldagadt maga a csípés, de azóta leapadt, és csak egy kicsit piros. Biztos, hogy nem szúnyogcsípés.

Nagyon aggódom, mert láttam a National Geographic-on egy filmet, melyben részben arról volt szó, hogy egy lovat megcsípett egy bagócs-faj, pont a hasánál, és egy idő múlva a máját, és a hasüregét ellepték a hatalmas légylárvák, és élve, belülről felfalták, közben nagy fájdalmai voltak. Mondták, hogy sok ló hal meg emiatt.

Mi van, ha engem is egy ilyen légy csípett meg??? Nagyon aggódom!! :( :S

2013. jún. 5. 11:28
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

Várom a válaszokat!!!

Fontos!

2013. jún. 5. 11:43
 2/13 A kérdező kommentje:
Könyörgöm, válaszoljon valaki!!! Mindjárt megőrülök!!!
2013. jún. 5. 11:51
 3/13 anonim ***** válasza:

Túl sokat nézel tévét...

Egyszerűen megcsípett egy bogár, aztán annyi. Ha fáj, borogasd be egy picit hideg vízzel. Semmi bajod nem lesz tőle.

4/13 anonim ***** válasza:

Aha, lehet valahol Dél-Amerikában van ilyen légy, de itt kötve hiszem. Ne idegelj már.

Gondolom valami bőrbagócsról volt szó, aminek a petéi akár vándorolhatnak is a szervezetben, de nem feltétlen. Másrészt a bagócs nem csíp, hanem szimplán petét rak az állat szőrére, amiből pár nap múlva kelnek ki a lárvák és fúrják a bőrbe magukat. Nem utolsó sorban ezek többnyire fajspecifikusak (szarvasmarha, ló, őz, szarvas, rágcsálók) de legalább is emberben nem igazán tudnak fejlődni a lárvák, így el kell keserítselek, de téged lesz@rnak a bagócsok, nem pazarolják rád az idejüket. Meg gondolom amúgy nem egy marhatelep mellett laksz.

Valsz egy darázs volt.

5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem hinném, hogy darázs lett volna, mert alig éreztem a csípést, és a darázscsípés eléggé tud fájni.

2013. jún. 5. 11:54
 6/13 A kérdező kommentje:

Második válaszoló!

Írtad, hogy "többnyire fajspecifikusak", tehát nem minden esetben..., vagyis akár az én esetemben megtörténhet hasonló...

2013. jún. 5. 12:00
 7/13 A kérdező kommentje:
:(
2013. jún. 5. 12:01
 8/13 anonim ***** válasza:

Ne aggódj már ennyire!

Valószínűleg egy hangya csípett meg. A hangya mérge irritációt okoz, ezért pirosodhatott be. Nem lesz semmi bajod!

2013. jún. 5. 12:02
 9/13 A kérdező kommentje:

Biztos???

De ha majd (valamikor) meghalok, úgy is megesznek a nyűvek... :( Már ettől a gondolattól is rosszul vagyok, és görcsölök... :(

2013. jún. 5. 12:05
 10/13 anonim ***** válasza:

Ha ennyire aggódsz, akkor menj el ügyeletre, nézze meg orvos azt a csípést.

A halál utáni rovarokért végképp ne aggódj, akkor már nem fáj. Esetleg végrendelkezz a hamvasztásodról.

2013. jún. 5. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!