Tudom, hogy a testvérem drogozik, azt is tudom, hogy honnan szerzi be. Kezd eldurvulni a helyzet, szinte már naponta érzékelem rajta a drog hatásait, ám nem merem Édesanyámnak elmondani, mert félek, hogy összeroppanna. Ő nem tudja, hogy miért vannak a testvéremnek ilyen gyors hangulatváltozásai, mitől van néha olyan furcsa állapotban(mosolyog, kicsit kába mintha ittas lenne), maximum csak sejti. Állandóan alszik, a sötét szobában bújik meg, teljesen kifordult önmagából. Mit tegyek, hogy megállítsam mielőtt rosszabb lenne?
Mindenféleképpen mondd el, mert ha most elmondod még lehet, hogy tudtok segíteni, viszont ha elhallgatod, lehet, hogy tragédia lesz a vége és szerintem abba jobban összeroppanna Édesanyád! Orvoshoz kell fordulni, nem szabad a házipraktikákra bízni. Nem tudom átérezni, mert személyes tapasztalatom nincs, de sok dolgot olvastam már... Remélem erős leszel, és Anyukád is!
2013. jún. 3. 16:26
2/6 anonim válasza:
"Az ilyeneket azonnal elvonóra vagy börtönbe kellene küldeni!"
Ne hallgass az ilyen tahó véleményekre, ha segíteni akarsz rajta és látod hogy ilyen állapotban van vidd el valahova emberek közé (pláza, park, koncert, bármi). füvezik, de egyedül a szobában tényleg elég szar lehet.
2013. jún. 4. 17:19
3/6 A kérdező kommentje:
Senki nem akar bemártani senkit. Örülök, hogy sikerült értelmezni a kérdésem leírását, amiben világosan leírtam, hogy Édesanyámnak sem merem elmondani. És nem, nem én írtam. Köszönöm a "hasznos" választ. Idióta.
2013. jún. 4. 20:52
4/6 anonim válasza:
Mi a probléma azon kívül, hogy mosolyog és kába? Mit jelent az, hogy "kifordult önmagából"? Csak mert nem írtál semmi aggasztót, hogy például agresszív lenne, vagy hogy bármi gázos dolgot csinálna. Ha csak egyszerűen lazít otthon, akkor azzal kit zavar? Miért kéne megállítanod?
Furcsa ez a családi háromszögetek, ahol senki sem beszéli meg ezeket a fontos dolgokat senki mással. Szerintem kezdd azzal, hogy beszélsz a tesóddal a témáról. Kérd meg, hogy mondja el őszintén a dolgokat neked, mert egyébként aggódsz miatta. Mondd el neki is, hogy "levágós" a viselkedése, de te nem akarod bemártani anyudnál. Ha érzi a törődést, akkor esélyesen feloldódnak ezek a családi elkülönülések. Hány évesek vagytok amúgy?
2013. jún. 5. 00:02
5/6 A kérdező kommentje:
A hangulatváltozás alatt a "kenyérre lehet kenni" viselkedésből hirtelen agresszívvá válást értettem. Ilyenkor és csak is ilyenkor, mikor furcsán viselkedik, tágak a pupillái és/vagy vérvörösek a szemei. Nem értek a drogokhoz egyáltalán, még sosem volt közöm hozzájuk, így nem tudom mi lehet és mennyire veszélyes. Emiatt kértem itt segítséget. Korunkat illetően én 21, ő 17.
2013. jún. 5. 22:43
6/6 A kérdező kommentje:
Olyanra is volt már példa, hogy nekiesett Anyunak, mindössze azért, mert megkérte valami apróságra, amit máskor normálisan, kiborulás nélkül megcsinál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!