Ha azt akarok, hogy folyamatos legyen az inzulintermelésem és pl: csak cukrot eszek, akkor mennyi cukrot kell ennem és hány percenként?
Ahogy 2. válaszoló elkezdte..
Folytatom: tehát akár néhány évtized alatt is inzulin rezisztenssé válhatsz /hamarabb is/ (alzheimer kór, elhízás, cukorbetegség, szív-érrendszeri betegségek a velejárók) ehhez nem kell mást tenni, mint rendszeresen cukrot, lisztet enni. 2-3 óránként ha cukrot eszel, akkor állandóan magasan fogod tartani a vércukorszintedet amire a tested folyamatos inzulin kiválasztással tud reagálni. Amire pedig ugye reagálnak a szöveteid, szépen lassan csökken a sejtjeiden lévő inzulinreceptorok száma..
Csak elméleti a kérdés, nem akarok cukrot enni.
Azt hallottam, hogy sokkal jobb a szervezetnek ha folyamatosan termel inzulint, mint az ha egyszer termel majd lenyugszik és hirtelen újra kell termelnie.
A cukor meg gyorsan szívódik fel, ezért arról kérdezek.
A 3 óránként az jó, de nem cukornál (gondolom)
Cukornál mennyi időnként kell cukrot ennem, hogy folyamatos legyen a termelés?
Valami bulvárlapban olvastál erről? Felejtsd el.
Ha egészségesen akarsz táplálkozni, akkor sok zöldséget egyél, lehetőleg semmi pékárút ne fogyassz. Ha nem tudsz lemondani róla, akkor VALÓDI (!) teljes kiőrlésű lisztből készültet egyél. Sovány húsokat (halat, baromfit) egyél, vigyázz a kalóriákkal.
Mozogj rendszeresen. A béta sejtjeidet meg hagyd eldönteni, mit akarnak.
Köszi, de nem vagyok gyépés!
Tudom, hogy mit kell ennem.
A dokim szerint sokak példaképe lehetnék, ahogy és amit eszek!
Csak kíváncsiskodom!
nem jobb ha állandóan termel inzulint.
képzeld el, hogy állandóan inzulinnak vannak kitéve a sejtek. állandóan glikogén szintetizálódik, zsír raktározódik? és mikor épülne le a tápanyag?
Az emberi test cilusokra épül: jin és yang. felépülés, lebontás. evés, éhezés (nem evés).
pihenés, edzés.
ha csak evés van - és inzulintermelés, akkor az fog beteggé tenni, ha nincs evés akkor pedig ez.
ráadásul egy gyors ch (cukor, keményítő) még kimondottan sok inzulin kiválasztást is okoz, instant hízás. a hagyományos tömegnövelés alapja a gyakori ch fogyasztás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!