Igaz az hogy a bojlerből engedett meleg víz mérgező?
A "NEM MÉRGEZŐ" és a "NEM EGÉSZSÉGES" között elég nagy különbség van...
A hideg víz és a felforralt víz között elég nagy különbség van, kedves Nagy Okos, tudnillik forralással egy csomó anyag kiválik a vízből (pl. a klór, baktériumok, stb.)...
Szóval, a hideg víz és a felforralt víz NEM UGYANAZ, pont ezért kell a kicsiknek felforralt vízből csinálni a teát.
Próbáld ki : vegyél elő egy zománcos edényt és forralj benne pár hétig naponta többször vizet...
Utána próbáld meg kisikálni az edényt!
(Na, ez van a bojler csöveinek a belsejében, azzal a különbséggel, hogy azt ott belül nem tudod lesikálni. De ha ragaszkodsz hozzá, felőlem megihatod!) :D
Az egyik "kedves" kérdezőnek.
Én sem hallottam még bojler mérgezésről. Csak ma ezzel tömte a fejem az egyik kollégám hogy ne igyam azt a vizet amit kiengedek a villany bojlerből mert abban van egy anód, vagy mi és az egy víz lágyító ami folyamatosan oldódik. És mivel nem hallottam még erről azt mondtam neki majd itt megkérdezem. Tehát?
20:45
Hova válik ki forraláskor a vízkő? Vagy csak a felforralt víz tetejét használod fel?
20:45-ös A kérdező nem arra kérdezett rá, hogy mennyire egészséges, hanem, hogy mérgező-e. Én erre válaszoltam. Egyébként meg szó nem volt róla, hogy a kisbabákkal csakúgy megitatják a vízet ami a csapból folyik, hanem arról beszéltem, hogy egy kisgyerek beleiszik a fürdővízébe még akár 12 éves korában is, de akár 2 hónapos korában is, fürdetés közben és mégsincs semmi bajuk.
Egyébként takarítottam már boylert, pontosan tudom mi van benne, és azt is nagyon jól tudom, hogy egyátalán nem mérgező.
OK! :D
Akkor ebben mindannyian megegyezünk, hogy a bojlerből engedett melegvíz NEM MÉRGEZŐ, "csak" EGÉSZSÉGTELEN!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!