Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Igaz az hogy a bojlerből...

Igaz az hogy a bojlerből engedett meleg víz mérgező?

Figyelt kérdés
Mert én a teát úgy készítem hogy kiengedem csak a forróvizet.
2009. okt. 6. 19:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
90%
Mitől lenne mérgező?
2009. okt. 6. 19:56
 2/16 anonim ***** válasza:
92%
Én a kávét iszom úgy,és soha semmi bajom nincs tőle.
2009. okt. 6. 19:59
 3/16 anonim ***** válasza:
88%

Jesszusom, legyen már eszed, minden meleg víz, hőfoktól függetlenűl a boylerből jön (már az akinek van). Szerinted a Földön élő 6 milliárd emberből hány miliárdnak van boylere? Lenne nekik, ha mérgező lenne? Árulnák még, ha mérgező lenne? Hány éve használ az emberiség boylert? Hallottál már olyat, hogy valakinek baja lett tőle?

Légyszi válaszolj ezekre a kérdésekre.

2009. okt. 6. 20:00
 4/16 anonim ***** válasza:
90%
Nem mérgező,nem is értem miért lenne az. Én a gyorslevest készítem így,már évek óta.
2009. okt. 6. 20:02
 5/16 anonim ***** válasza:
26%

hát nem tudom... én azért soha nem innék meg csapból folyt meleg vizet... egy lábosban felforralom inkább vagy a mikróban melegítem meg... lehet, hogy nem mérgező, de attól még én nem innám meg semmi pénzért

17F

2009. okt. 6. 20:08
 6/16 anonim ***** válasza:
53%

Mérgezőnek éppen nem mérgező, de nem alkalmas fogyasztásra...

Azért nem, mert a bojler vízcsövei (amiben kering a víz és a gáz vagy a villany felmelegíti) nincsenek tisztítva, rozsdadarabkák és egyéb szennyeződések lehetnek benne!

Persze, én is ittam már a bojlerből vett forró vízzel készült nescafét, de a gyerekeknek inkább a vízforralóval készítek forró vizet, ezzel készítek teát... Vagy a teafőzőn...

Amúgy volt már villanybojleres lakásom is, ott a 120 literes bojlert időnként vízkőteleníteni kellett : ne tudjátok meg, mennyi vízkő és szenny lett vödörszámra kiöntve a bojlerből!!!... 8-o

Ha belegondolok, hogy az ott kering a vízben és "belekering" a poharamba!?... :-P

2009. okt. 6. 20:15
 7/16 anonim ***** válasza:
70%

"...Szerinted a Földön élő 6 milliárd emberből hány miliárdnak van boylere? Lenne nekik, ha mérgező lenne? Árulnák még, ha mérgező lenne? Hány éve használ az emberiség boylert? Hallottál már olyat, hogy valakinek baja lett tőle? ..."

Bocsesz de a vízmelegítő bojlereket nem arra készítették, hogy azzal a vízzel készíts teát, kávét, zacskós levest...

A bojler vízét fürdésre, mosásra, mosogatásra, mosdára kell(ene) használni!

2009. okt. 6. 20:20
 8/16 anonim ***** válasza:
90%
A víz az csak víz,miért lenne más,ha felmelegíted vagy lehűtöd? Persze nem kell literszám inni,de vagyunk páran akik abból csinálnak teát,kávét,zacskós levest,egyebeket és nincs semmi bajunk tőle.
2009. okt. 6. 20:31
 9/16 anonim ***** válasza:
63%

Jah, mert ha beleülünk valami mérgezőbe akkor semmi bajunk nem lesz, csak akkor, ha megisszuk... -.- Sokeszű...

Amúgy meg pl fogmosásra is használjuk, ha már itt tartunk és szerintem nincs olyan ember a világon aki még ne ivott volna bele a boyler vízébe, pláne a kisgyerekek. De hát igen, valóban sok gyerek hal meg naponta a boyler vízétől.

És itt nem arról van szó, hogy mire találták ki vagy mire nem, hanem arról, hogy ha az ember megissza, független attól, hogy meg kéne innia, nem lesz tőle baja.

2009. okt. 6. 20:31
 10/16 anonim ***** válasza:
87%

Mindkét -hideg, meleg- víz ugyanonnan jön, csak boyler esetén plusz még átfolyik azon is.

Vascsövön érkezik a legtöbb esetben a lakásig is. És, ha rendszeresen használjuk a boylert, akkor kb. annyi rozsda és egyéb a cső belsejéről leváló szennyeződés lesz a pohárban, mintha csak hideg vizet innánk.

2009. okt. 6. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!