Miért véres? FONTOS!
Figyelt kérdés
Már 2x is megfigyeltem,hogy véres a székletem,vagyis nem pontosan az,csak utána a Wc papír.Mi lehet ez? Komolyan kezdek ideges lenni.. Várjak,majd elmúlik? Szokott fájni a hasam,de eleve is hasfájós fajta vagyok,szóval nem hiszem hogy ez közrejátszik. Írjatok légyszi!:(2013. máj. 29. 18:04
1/3 anonim válasza:
Ne idegeskedj! A végbélvérzések zöme aranyér,v. berepedés következménye. El kéne menned orvoshoz,ha máskor is tapasztalsz ilyet,mert meg kell állapítani mi miatt van. Ha "csak" a kettő közül valamelyik,akkor sem egyforma a kezelése. De lehet,h ez most csak egyszeri dolog,esetleg keményebb volt a székleted és ez "felsértette". Ha ez a gond,figyelj oda,h ne legyen kemény székleted,de hasmenésed sem legyen,ne dörzsöld erősen a WC papírral és néhány nap alatt rendeződik.
2/3 anonim válasza:
Aranyér vagy végbélproblémával kapcsolatos gond szokott ilyet okozni. Pl. egy nehezebb székelésnél megreped a végbél és jön belőle kisebb vérzés, ami aztán szépen begyógyul.
Ha sűrűn van székrekedésed, akkor egy aranyér is nagyon valószínű.
De nyilván, hogy mi az pontosan, azt csak orvos tudja megmondani.
3/3 anonim válasza:
Az életkor is számít, az, hogy erős székelésnél világos, piros vér és csípő érzés van, az egy proktológus kompetenciája. Ám ha a vér a székleten, széklettel távozik, színezi a wc vizét, jellemzően sötét, akkor sürgősen tessen onkológushoz fordulni, mert egy daganat lehet a beleiben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!