Pattanások CSAK a szám körül és az államnál?
Sziasztok!
Most estem át egy féléves antibiotikum (tetracyclin) kúrán, amíg szedtem nagyon jó volt, minden elmúlt, viszont nemrég leállított a bőrgyógyász róla (lassabban) és szépen kezdtett visszajönni ezen a problémás területen... csak az arcom alsó felén van és ott is a középső részen, a szám melletti környéken, orrtól lefelé az állig, de pl az orcáimon már nincs... fura. És a probléma az, hogy napi 10 db is megjelenhet ezen a területen, eléggé szimmetrikusan. A fogkrémet, párnahuzatot satöbbi már ellenőriztem, és fiú vagyok szóval nem sminktől van. Borotválkozás után elég érzékeny lesz, de ha nem borotválkozok akkor is előjönnek. Ja... és csak a fehér tetejű típus jön elő, fogalmam sincs, hogy miért. 20 éves múltam már. Most zynerit+dalacin+a vitamin kúrán vagyok másfél hete, de eddig nem használ sokat, egyre erősebben jön vissza. Lehet ez egy átállás antibiotikumról, vagy komolyabb lehet az ügy ha már 2 hét is eltelt az antibiotikumozás vége óta? Nagyon köszönöm a válaszokat!
Én a helyedben abbahagynám az antibiotikumozást ,mert rohadtul káros a szervezetre. Másrészt meg változtatnék az étkezésemen , mert valószínűleg az okozza.
Ha tippelnem kellene vagy a tej ,vagy a gabona.
Allergiateszt, tejtermékek kiiktatása, glutén-intolerancia.
Ha glutén érzékeny vagy akkor már egy nagyon kis adag is elég lehet az akne megjelenéséhez.
Továbbá a fő probléma a máj gyengesége, ami miatt a szervezeted nem tudja tisztítani a véred rendesen és a méreganyagok a bőrödön csapódnak ki.
Máj erősítése érdekében kerüld a fehér cukrot, mesterséges édesítőszereket (aszpartám!), szénsavas üdítőket, vörös húsokat, kávét, olajban sülteket, tejtermékeket.
Glutén mentes szénhidrátforrások: barna rizs, kukoricaliszt, burgonya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!