Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mandulaműtét előtt állok....

Mandulaműtét előtt állok. Kérjek altatást?

Figyelt kérdés
Lehet egyáltalán altatást kérni? Kibírnám érzéstelenítővel, mert ugye nem éreznék semmit, de például hogy látnám a műszereket, meg a tudat, hogy most műtik ki a mandulámat, nem hiszem, hogy nyugton tudnék maradni, főleg, hogy ha lefognának vagy valami rámjönne a bezártságérzet...
2013. máj. 27. 09:04
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem még nem volt mandulaműtétem az igaz ,de a helyedben én az altatás mellett tenném le a voksomat ;) ,jobb az ha nem éled meg az egészet ... elaltatnak,utána úgy ébredsz,hogy túl vagy rajta .
2013. máj. 27. 09:19
 2/8 anonim ***** válasza:

Nekem két éve vették ki a mandulámat, elég idős voltam egy ilyen műtéthez (30 fölött). A doki nem javasolta az altatást, egyszerűen azért, mert jóval bonyolultabb és több a lehetséges szövődmény.

Én is pont azoktól féltem, mint te, de nagyon normálisan megoldották. Tehát pl. volt ott valaki, aki fogta a fejemet.

Rémisztő és bizarr, igen, de abszolút kibírható, 20 perc alatt vége az egésznek, és utána egy jó sztori, amit lehet mesélgetni :D

Úgyhogy én nem kérném a helyedben.

2013. máj. 27. 09:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Ne kérj altatást!Kapsz bátorítót már a műtét előtt,az is lehet,olyan jól érzed magad,hogy viccelődni fogsz műtét közben.Nekem nagyon jó orvosom volt,végig hülyült,észre sem vettem,h már műt,azt hittem még csak érzéstelenít,mikor mondta,h mindjárt meg is vagyunk.:)
2013. máj. 27. 09:39
 4/8 A kérdező kommentje:

köszönöm!

és meddig kell utána kórházban lenni?

2013. máj. 27. 09:48
 5/8 anonim ***** válasza:
2 nap.
2013. máj. 27. 09:57
 6/8 anonim ***** válasza:
Másnap hazamehettem.
2013. máj. 27. 10:39
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm:)
2013. máj. 27. 10:49
 8/8 anonim válasza:
nekem múlthéten vették ki a mandulám altatással. fel sem merült a kérdés hogy esetleg érzéstelenítéssel csinálnák csak, meg sem lettem kérdezve róla, de számomra is egyértelmű volt hogy altatással szeretném. azt mondják kockázatos az altatás, de ha jók az eredményeid, vérkép ilyesmi, fiatal vagy, és még nem altattak sokszor, akkor teljesen biztonságos és rutin dolog a mai orvostudománnyal már. semmire nem emlékszik az ember. számomra olyan volt kelni mintha csak aludtam volna egyet :). de ha bírod az ilyesmit (műtéteket) és nem félsz az ilyen dolgoktól akkor biztos bírható ébren is az egész.
2013. máj. 31. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!