Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Benőtt köröm kezelése otthon...

Benőtt köröm kezelése otthon hogy? (Több lent)

Figyelt kérdés

Az van hogy benőtt a körmöm és otthon kéne valahogy megoldani mert ha elmegyek az orvoshoz az egy az egybe kivágja.Nekem pár hét múlva érettségi tesiből és ha a lábam még nem gyógyul meg akkor bajba vagyok. Valami ötlet hogy itthon kezeljem?(pontos leírással ha lehet)

kösz előre is :)

#benőtt köröm kezelése otthon
2013. máj. 24. 20:51
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Dunszt kötés. Egyáltalán nem kuruzslás kategória, nekem többször is teljesen megoldotta a problémát kezemen, lábamon, ill. mikor szőrtüsző gyulladásom volt a térdemen, akkor antibiotikumot és tetanuszt kaptam és mellé dunszt kötést kellett alkalmaznom 24/24-ben, napokon keresztül, abszolút orvosi (sőt, két orvosi) javaslatra.

Alaposan vizes vattát teszel a gyulladt részre és egy nejlonzacskó végét levágod, azt ráteszed, mint egy sapkát. Vmivel (pl. befőttesgumi vagy inkább ragasztószalag) rögzíted úgy, hogy légmentesen le legyen zárva. (Ha gumival, akkor nyilván vigyázol, hogy ne szorítsd el a vérkeringést.) Ha elkezd forrósodni, az nem baj, sőt. Pár óra múlva már jobb lesz. (Nekem a térdemen azért kellett napokig csinálni, mert ott majdnem csonthártyáig ment a gyulladás.)

Az alapja az, hogy a víz kiszívja a gennyet a szövetek közül.

2022. ápr. 5. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!