Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan győzzem le ezt a...

Hogyan győzzem le ezt a rettentő félelmet egy egyszerű kis vizsgálat iránt?

Figyelt kérdés
Sürgősen vérvételre kell mennem, a háziorvosom elküldött, de én szavakba nem tudom önteni mennyire félek! Amikor utoljára voltam, még kisgyerek voltam és nagyon nem bírtam a helyemen maradni, ficánkoltam és amikor odanéztem ömlött a vér a kezemből! Azóta mindig ez a rémkép ugrik be, bírtam is, vagy 10 éve nem voltam már, de sajnos most muszáj. De annyira félek! A múltkor csak olvasgattam erről a témáról, majdnem elájultam, mert elképzeltem, hogy mi lenne, ha most csinálnák. Nem vicc! Holott tudom, hogy ez csak hiszti, hiszen tetoválásom is van, a vér meg természetes folyadék, a fájdalom meg amikor beszúrják a tűt, például a tetkót meg sem közelíti. Nem is ezekkel van a probléma. Hanem amikor éles helyzetben leszek, beugrik az a rémkép amit anno láttam, félek ijedtemben elájulok vagy még rosszabb, kirántom a kezemből. Mit csináljak? Hogy próbáljam legyőzni a dolgot, hogy ne figyeljek oda? Nagyon megköszönném a segítséget, esetleg tapasztalatot!
2013. máj. 17. 13:58
 1/7 Antimod ***** válasza:

Ezen csak a vérvétel segít! ;) De tényleg. Amíg nem tapasztalatod meg újra, és nem tudod összevetni a most átélt tapasztalatot a korábbi (valószínűleg erősen felnagyítottal), addig utóbbi fog dominálni.

Bátorság, utána egész nap ezen fogsz nevetgélni!

2013. máj. 17. 14:01
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen első, egyébként igazad lehet!! Attól tartok, bemegyek úgy, hogy "Na, kibírom, minden oké!" -aztán amikor elkezdik összerakni a vérvételi tűt, meg ilyenek, akkor hirtelen: paff... :/ Szóval kellene valami tipp, hogy kibírjam végig, meg persze hazafele is, amikor kijöttem a rendelőből!
2013. máj. 17. 14:06
 3/7 A kérdező kommentje:
Kínos lenne, ha elájulnék útközben. :/
2013. máj. 17. 14:07
 4/7 anonim válasza:

Én is nagyon féltem egy ideig a vérvételtől, fél évente kellett mennem a vashiányom miatt, sokszor ájulás határán voltam.

Aztán jött a krach, mentő vitt be a sürgősségire, ott 2x vettek tőlem vért 20 perc alatt, és nagyon fájt. Aztán átvittek egy másik kórházba, ott is vérvétel, majd egyből befektettek és infúzió. (ez mind az éjszaka közepén történt)

Délelőtt újra vérvétel, addigra "szétdurrant" a 2 jól látható erem. 8x (!!) szúrtak meg, mire be tudták tenni a branült. Kézfejen irtózatosan fáj, szóval ahhoz képest a könyökhajlat egy nagy semmi!:P

2013. máj. 17. 14:19
 5/7 A kérdező kommentje:
Uhh... ez nagyon durva!! De így már tényleg semmisnek tűnik ez a kis szúrás...
2013. máj. 17. 14:21
 6/7 anonim válasza:
Mostmár én is csak röhögve megyek vérvételre.. :)
2013. máj. 17. 14:30
 7/7 A kérdező kommentje:
Megértem! De tényleg köszi, így valóban úgy érzem, kicsit túlreagálom ezt. Valahogyan túl kell lépnem a régi "képen", azért szorítsatok! :)
2013. máj. 18. 00:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!