Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Cukorbeteg vagyok?

Cukorbeteg vagyok?

Figyelt kérdés
Az utóbbi 4-5 napban egyre kevésbé eszem. Ma ettem reggelire egy szendvicset (hatkor), ebédre is egyet meg egy almát (egy óra körül), itthon rizst hússal (fél hatkor), és most apukám unszolására még egy kis rizst. Egész nap szomjas vagyok. Most is, pedig az előbb ittam meg fél liter vizet. És a családomban anyai ágon örökletes a cukorbetegség. Mit tegyek? Menjek orvos, vagy csak beképzelem ezt az egészet?

2013. máj. 16. 21:18
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha ilyen gyanud van, akkor a legokosabb, ha orvoshoz fordulsz. Ö ugyanis meg tudja állapitani, hogy csukorbeteg vagy-e vagy hipochonder.
2013. máj. 16. 21:30
 2/3 anonim ***** válasza:

Cukorbetegség alapvető tünetei:

- Sok folyadékbevitel,

- Emiatt sok folyadék ürítés,

- Éhségérzet, evés, a sejtszintű éhezés miatt.

(... szép képes illusztráció, ha érdekel:

[link] )

A lényeg, hogy ha nem nagyon van étvágyad, akkor valószínűleg nem cukorbetegség áll a háttérben. Nyár van, legalábbis kezd lenni, nem lehet hogy a meleg miatt / fizikai aktivitás miatt / épp most rádjött miatt igényled jobban csak a vizet?

Esetleg van bármi egyéb kísérő tüneted?

2013. máj. 16. 21:34
 3/3 anonim ***** válasza:
Sürgősen keresd fel a háziorvosod! Ott helyben megnézi a cukrodat. A szomjazás és a fogyás is utalhat emelkedett cukorszinre.
2013. máj. 16. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!