Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Achilles ín fájdalom?

Alana9274 kérdése:

Achilles ín fájdalom?

Figyelt kérdés
Sziasztok:) Pár napja rettenetesen fáj az achilles inam terhelés hatására,amúgy ha csak simán járok benne akkor semmi baja..annyit kell tudni hogy heti 4-5 alkalommal járok futni,de eddig nem éreztem volna hogy terhelné...Mikor utoljára voltam(3 napja) egyszercsak azt éreztem hogy beleszúr,mintha ki akarna szakadni a lábamból..borzalmas érzés volt rettenetesen megilyedtem..:S azóta Flectorral kenegetem + borogatom..ma megpróbáltam futni és azt vettem észre,hogy igazábol akkor fáj amikor nyomják.(hátul a sarkam felett a cipő) erősen bekötöztem fáslival,hogy nyomja és akkor jelentkezett a fájdalom..mit tehenék ellene? Nagyon szeretném ha elmúlna mert borzalmas:( mivel kenjem? vagy valami? előre is köszi

2013. máj. 14. 20:12
 1/7 anonim ***** válasza:

A válasz rendkívül nyilvánvaló a te számodra is: NE TERHELD. Pihentetés, porogatás, kenegetés, nem próbálás futni. Amennyi ideig fáj, és utána még egyszer annyi ideig, ez az ökölszabály. Utána óvatos újrakezdés, első fájdalomra leállás.

Szükség esetén új futócipő (nem sportcipő, edzőcipő!), mert a réginek a csillapítása elkopott.

Valamint a gyógyulás UTÁN minden futás után nyújtás a lépcső szélén: kapaszkodsz, fél lábon állsz, sarkadra ereszted a testsúlyt, min. 20 másodperc többször váltogatva 2-3 menetben.

2013. máj. 15. 09:29
 2/7 anonim ***** válasza:
Az első vagyok. Még annyi, hogy ez hónapokig is eltarthat, de akkor is ki kell bírni türelemmel! Addig sportolj mást, ami nem terheli az achillest.
2013. máj. 15. 09:31
 3/7 A kérdező kommentje:
Szia:) köszi hogy válaszoltál nekem.Ma már voltam futni,rájöttem hogy ha laza cipővel futok,vagy nem kötöm be akkor nem fáj..így megy a futás.Nyújtom meg minden,kenegetem-borogatom holnap megyek orvoshoz:) remélem így jó lesz..
2013. máj. 15. 21:55
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem lesz jó, de a te életed, és te fogsz majd sírni. Ha éppen nem fáj, akkor is azt kéne csinálni, amit írtam, kivárni a dupla időt. Egyébként ebben az esetben nyilván rossz a cipőd.
2013. máj. 15. 22:30
 5/7 A kérdező kommentje:
jó akkor majd sírok :) köszi a választ! A cipőm nem rossz, kb 2 hónapos és tökéletes.
2013. máj. 17. 18:16
 6/7 anonim ***** válasza:

Azt írják itt: [link] hogy a vádli alján van egy stabilizáló izom, ami ha gyenge, akkor talaj érintésnél sérül az Achilles. Azt lehet edzeni, ahogy leírták negatív edzéssel, ha már sikerült lesérülnöd.

Én egyébként ugyanígy vagyok, most nem tudom eldönteni, hogy a cípővel van e a baj, vagy csak az izommal. Mintha néha megnyomná a sarkam talaj érintéskor és akkor jelentkezne a fájdalom. Próbáltam lazábbra venni, de nem számít semmit, lehet, hogy eleve rossz konstrukció a cípő, vagy nagyobb kellene a lábamra.

2015. júl. 11. 03:19
 7/7 anonim ***** válasza:
Még előző vagyok. A helyzet az, hogy két külön betegség van Achillessel kapcsolatban. Az egyik az Achilles Tendonitis, amit a már említett gázlóizom gyengeség okoz, a másik a Retrocalcaneal bursitis, ami nálad, meg nálam is sokkal valószínűbb. Ez arról szól, hogy vagy túl szűk a cipőd, vagy túl merev a sarka, és nem a te láb formádhoz való. Lényeg a lényeg, ilyenkor nyomja a sarkat a cipő talajfogáskor, és emiatt a mechanikai ingerlésre begyullad a Retrocalcaneal bursa. Ezt szerintem a már említett gázlóizom edzése nem gyógyítja meg, csakis a cipő cseréje, vagy a sarok merevítés szétverése (alias betörés), és így tovább.
2015. júl. 11. 04:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!