Lefordítaná valaki hozzáértő a szívultrahangomat?
Annyival tisztában vagyok, hogy mindent rendben találtak, de mégis érdekelne részletesebben.Doki nem volt túl bőbeszédő, csak annyit mondott, h nincs eltérés.
\'Astheniás nőbeteg. Keringés, légzés kompenzált, ritmusos, kellően ékelt szívhangok, zörej nincs. Bal kamra: 46-31, szeptum 10, hátsó fal 10, EF% 62%
Kp tág bal kamra, jó bal kamra funkció. Fali mozgászavar nincs, vékony hártyás billentyűk, vitium nincs. EKG: Sinus ritmus, nyugalmi iscaemia nincs. U9990 Sine morbo...\'
Szóval ebből én enm értek túl sokat, pedig nagyon érdekel a dolog:D Am. 18 éves lány vagyok, gyakran szúr a szívem, ezért volt a vizsgálat.
Kifejezette vékony testalkatú vagy, és a szíveddel semmi baj.
Ezek szerint ideges vagy és azért szúrkál.
Vékony testalkatú, nő(beteg). Keringés, légzés kompenzált (azaz nincs velük semmi baj) a szívhangok is jók, zörej nincs (->a billentyűk jól működnek, nincs aorta szűkület, sem vérvisszafolyás stb. ami zörejjel járna). Ezek után leírja a kamra méreteit (a szeptum=válaszfal a 2 szívfél között), EF%=ejekciós frakció%, azaz a bal kamra a benne levő vér hány százalékát löki ki össze összehúzódás során (nyugalmoban a 69% jó értéknek számít).
A következő 2 mondat magától értetődő.
A sinus ritmus megléte azt jelenti, hogy jó az ingerképző rendszer. Iscaemia=alacsony vérellátás (nem kap elég oxigént és tápanyagot a szív), azaz ha nincs az jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!