Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Igaz ez, vagy csak tévhit?

Igaz ez, vagy csak tévhit?

Figyelt kérdés
A csuklómon egy csomó karkötő van. Azt szokta mondani anyum, ha nem veszem le őket fürdéskor, és hagyom, hogy a karkötők a csuklómon száradjanak meg, idősebb koromban reumás lesz a csuklóm, fájni fog. Igaz ez?
2009. okt. 1. 14:55
 1/10 anonim ***** válasza:
85%
Ha fémből vannak,akkor lehetséges! De hogyan mosod tisztára csuklód,ha tele van karkötővel? És azoknak sem biztos,hogy használ a vízben ázás!
2009. okt. 1. 15:04
 2/10 anonim válasza:
55%
sztem butaság..... ha pl egy fonalból készült van a kezeden, mi baja lenne, sztem semmi:D ha meg fém, akkor gyorsan meg tudod törölni:)
2009. okt. 1. 15:04
 3/10 anonim ***** válasza:
73%
Ez egy babona. Azt már te döntöd el, hogy hiszel e benne!:)
2009. okt. 1. 15:20
 4/10 anonim ***** válasza:
82%
Ha kidugod a kezedet a vizes karkötőkkel az ablakon a nagy szélbe, vagy a téli hidegbe, akkor igaz. Amúgy nem.
2009. okt. 1. 15:31
 5/10 anonim ***** válasza:
46%
Akkor a burmai nők azzal a töménytelen rézkarikával a nyakukban?... Mi lesz velük? Igaz, állítólag ha levennék róluk, már nem birná el a nyakuk a fejüket. Ohó, és alatta mosakodni sem lehet!
2009. okt. 1. 16:27
 6/10 A kérdező kommentje:
nekem szövet karkütőim vannak, és úgy fürdök, hogy alattuk is megmosom magam. És megszárad maguktól. De biztos nem lesz bajom tőle? Mert anyum teljesen belémnevelte...
2009. okt. 1. 18:19
 7/10 anonim ***** válasza:
A jobb csuklómon kb.3éve éjjel-nappal rajta van egy ilyen gyöngy karkötő.Le se lehet venni,csak ha levágom.De előtte is volt mindig valami karkötő rajtam,volt olyan hogy egyszerre 5,másikon csuklópánt.Már hogy lenne bajod tőle?:D
2009. okt. 2. 13:02
 8/10 A kérdező kommentje:
a gyöngy nem szívja magába a vizet, az én karkötőim pedig szinte isszák:) a különbség ennyi. tehát fürdés után: mindenem száraz, csak egy vastag területen a csuklómon vizes. Ez akkor baj, vagy nem?
2009. okt. 2. 17:24
 9/10 anonim ***** válasza:

Ízületi problémád nem lesz, nem akarom megsérteni anyukádat de ezt felveszem a top 10 hülye babonák közé:)

Lényeg a lényeg bőrgomba könnyebben alakulhat ki azon a területen hisz fürdés után még órákig nedvesek a karkötők. Ha kiszárad, viszket a terület vagy bőrkeményedés alakul ki, fordulj orvoshoz. Nem valószínű hogy így lesz de ezért figyelj rá.

2009. okt. 2. 18:28
 10/10 A kérdező kommentje:

köszi.

Istenem... Tényleg így nőttem ám fel. Soha nem mertem karkötőben maradni fürdéskor:D

2009. okt. 5. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!