A marihuána veszélyes az ember belső szerveire?
Ezt találtam, nem tudom elég-e, majd még megpróbálok keresni, engem is érdekel a téma amióta az ismerősöm így járt.
enegm is nagyon érdekel mert álítolag hogy a cigi meg az alkohol károsabb nem is kicsivel. Ezért érdekel nagyon kiváncsi vagyok
és koszonom szépen
naconon? komolyan, mostanság már a szcientológusok is megbízhatóak?
az alfahíren is álinformációk vannak, valóban hatást fejt ki a feltüntetett helyeken, de csöppet sem kártékony, sőt nagyon sok betegség esetében pozitív hatású(ha igény van rá minden egyes pontját biokémiailag meg tudom cáfolni, és igazolni a jótékony hatásokat)
nem károsít semmit, illetve ahhoz hogy bármi károsodjon szinte lehetetlenül extrém mértékű fogasztás szükséges, mert több éves eltúlzott (napi több gramm) fogyasztás esetén tényleg lassítja a spermiumok fejlődését és mozgását
A marihuana-füst hatékonyan tágítja a tüdõjáratokat: azáltal, hogy megnyitja a bronchusokat, a tüdõ több oxigént képes felvenni. Emellett ez a legjobb tágítója a tüdõ parányi légjáratainak, a bronchiális csöveknek, s ennek következtében a cannabis a legjobb általános bronchiális tágító a népesség 80 százaléka esetében
(UCLA Tashkin vizsgálatok, 1969-97; 1980-82-es Costa Rica-i és 1969-74, 76-os jamaicai amerikai kutatások)
tüdőről ennyit,
mivel több cannabinol képes az endocannabinoid rendszerben helyettesíteni az anadamid hormont,ami rákos sejtekhez kapcsolódva stimulálja a keramid termelődését( az immunrendszer saját védekezőeszköze a rák ellen) ami elpusztítja rákos sejtek mitokondriumát ezzel meggátolja a sejtosztódást és megöli a sejtet==>csöppet sem rákkeltő, sőt a legjobb mutatókkal rendelkező kezelés a rákra
pszichikai függőség kialakulhat, de igen kicsi rá az esély, a kémiai függőség egy nem létező fogalom, fiziológiai függőség van, de a marihuána esetében nem alakulhat ki, tekintve hogy egyáltalán nem épül be a sejtek anyagcsere-folyamataiba
nem okoz semmilyen pszichózist, de mint MINDEN tudatmodósító arra hajlamos, pl. ilyen jellegű örökletes betegséggel rendelkező személyeknél növeli a pszichóziskockázatot, egyébként nem jobban mint mondjuk az alkohol vagy a koffein
az elmúlt 4-5évben elég behatóan foglalkozom a témával, elolvastam már néhány ezer oldalt és több kutatást nyomon követek, hát kb. innen veszem:
- www.daath.hu
- www.drogriporter.hu
- www.egykalapalatt.info
- www.erowid.org
- [link]
- www.wikipedia.com
- India Ajándéka
- Bayer István – Kenderkörút
- Green, Jonathon – Kannabisz
- Wenger Tibor, Moldrich Gabriella – Marihuána, hasis
- EMCDDA – Éves jelentés (2008-12)
- Onhaus Krisztina – A Cannabis Sativa
- TASZ (Társaság a Szabadságjogokért)
- Bócsa István – A kender és termesztése
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!