Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szívvédő gyakorlatok, tippek?

Szívvédő gyakorlatok, tippek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Néha össze-vissza kalimpál a szívem, pedig még csak 28 éves vagyok. Hamarosan megyek EKG-ra.

Tudnátok-e olyan tippeket mondani, amivel megőrizhetem, védhetem, vagy ha esetleg már károsult, visszaállíthatom szívem egészségét? Van-e kifejezetten szívet nem túlzottan megterhelő, mégis a szívre nagyon hatékony testedzés? Milyen ételeket érdemes kerülnöm, melyeket érdemes nagyobb mennyiségben fogyasztanom? Köszönöm!

2013. máj. 8. 10:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Alapból a zsíros ételek és egyéb olyanok,amik hizlalnak nem valók Neked,mert a túlsúly megterheli a szívet. És nagyon fontos a mozgás(akár minden nap).Ez legyen séta,lassú kocogás.Egyenlőre.
2013. máj. 8. 12:38
 2/4 anonim ***** válasza:
Nagyobb mennyiségben a fokhagymát tudom javasolni, testedzés helyett inkább a jógát.
2013. máj. 9. 16:27
 3/4 A kérdező kommentje:

Az EKG-n semmi különöset nem találtak, viszont nem terhelhető túlságosan a szívem, azt mondta a doki, és azt is, hogy ez viszont napi rendszeres testmozgással megváltoztatható, mármint a szívem terhelhetősége.

Amúgy vékony vagyok, még inkább soványabb is kicsit, mint ami a magasságomhoz ideális volna.

Futni szeretek (nem minden nap), de kisebb futás után is úgy kalimpál a szívem, mintha ki akarna törni a mellkasomból. A doki mondta, hogy még a kerékpározás is fentebb emelte a pulzusomat :(

Pedig kerékpározni kifejezetten szeretek a jó levegőn.

2013. máj. 15. 12:48
 4/4 anonim ***** válasza:

A szívedet hozzá kell szoktatni a terheléshez. Ezért eleinte sétálj,kocogj,biciklizz ne gyorsan,de hosszan.

Itt sok jó tanácsot találsz: zeretemazeletem.hu/cikkek/sziverosites-mozgassal‎

2013. máj. 15. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!