Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » MIk ezek a fehér darabkák...

MIk ezek a fehér darabkák amik a torkombol jönnek fel?

Figyelt kérdés
Nem sürün, kb havonta 1-2szer ilyen pici kis fehér darabka jön fel ha jobban köhögök, és elég büdös is.. ez mi és honann jön vagy miböl alakul? volt már valakinek ilyen?
2009. szept. 27. 19:52
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Nem találtam semmit még. Mondjuk mostanság nincs is.. nem tudom mitől függ hogy van e vagy nincs.
2010. nov. 25. 10:00
 12/12 anonim válasza:

Nekem soha nem volt ilyen jellegű panaszom, de 17 éves koromban hirtelen előjöttek ezek a darabkák tüsszentéssel (ősszel), kétségbe estem , megkeserítették az életem. A fogaim elvileg (és remélhetőleg gyakorlatilag is) nagyon szépek voltak ( ezt egy olyan fogorvos mondta aki egy baromi drága rendelőben dolgozott, de ezzel kapcsolatban nem tudott mit mondani(a büdös darabkákkal kapcsolatban,refluxra gyanakodott de nem az.)). Használtam fogselymet és szájvizet , de a probléma továbbra is fennállt. Kedves fül orr gégészem rakás szart sem tudott mondani erről a dologról. De büszkén kijelentette hogy az orrnyálkahártyám vérbő.

Igen , ebben az időben sokat vérzett az orrom (heti 2-3 reggelente, vagy ahogy kedve tartotta..) De kigondolta volna hogy köze volt hozzá. Lényegében teltek a hónapok , javulást csak tavasszal vettem észre kb féléves többé kevésbé megfázás után. Házi orvosom azt mondta hogy bebeszélem magamnak a szájszagot és rossz ízű nyálat ( ez valószínűleg a vértől volt , ami a nyálamba került mindig egy kicsit. Már nem ő a házi orvosom.:D

Lényeg , kevesebb orrvérzés kevesebb szagot ,rossz nyál ízt és darabka feltüsszentését okozta, megjött a javulás. Rutin + C-t szedtem ( a hajszál erek erősítésére) és jobban odafigyeltem hogy jobban öltözködjek fel a megszokotthoz képest.

Sajnos ma is előfordulnak a darabkák de a helyzet más , ha látom hogy az orrváladékom véres több napig , akkor szinte sejthető hogy jönni fog a darabka.

Ez az én esetem , vidéki orvosok nem igazán tudtak segíteni , kitapasztaltam és eléldegélek így.

Egyébként ebben az időszakban elég depressziós voltam , és hiszek abban hogy ha valaki boldog akkor kevesebb baj éri , meg az immunrendszere is erősebb. :D

Összegezve: - odafigyelni ,hogy a legkissebb megfázásokat/meghűléseket is elkerüljük.

-hajszál ér erősítés , ha vérbő az orrnyálkahártya. rutin + c

(-most még azon gondolkodom, hogy lehet hogy kicsit száraz a levegő itthon , mert azon a bizonyos őszi évszakban beszereztünk egy párátlanítót ami x százalékon tartja a páratartalmat , ami elvileg egészséges és normális. BÁR ez a készülék a szobámban soha sem volt , és mindig zárva az ajtó , de nyílván sok időt töltök a szobámon kívül is.) szóval ez nem biztos.

Nagyon remélem , hogy tudtam segíteni.:)

2015. jan. 2. 01:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!