Orvosi szaki szótár létezik?
Figyelt kérdés
Nem találok magyarázatot az orvosi szavakra, mint pl az expolárható, retardáció, adaptációs zavar, suicid intentio, intrafamiláris, orientalt. És társai. Válaszotokat előre is köszönöm!:)Ha valamit elírtam elnézéseteket kérem, sajnos a nehéz szavakat nem mindig sikerül pontosan írni.#orvosi szakszavak
2013. ápr. 30. 08:48
1/6 anonim válasza:
retardáció: késlekedés (valamely szerv fejlődésének visszamaradása)
adaptációs zavar: szerv vagy érzékszerv alkalmazkodási zavara
suicid intentio:öngyilkossági szándék
A többit nem találtam a Brencsán Orvosi szótárban...
2/6 anonim válasza:
Mi lenne ha erről a papírt kiadó pszichiátert kérdeznéd meg?
Egyébként:
explorálható: felfedezhető
intrafamiliáris: családon belüli
3/6 A kérdező kommentje:
Kérdeztem a dokit, de nem volt ideje válaszolni. Sokan voltak meg utánam. Amúgy igazán lehetne egy ilyen szótár v vezessék be a normális beszédet a zarojelentesben is. És akkor nem lenne ez a kavar a betegeknél és a rendelési idő rövidsége sem lehet ok, h nem tudom, h mit írtak oda. Minden beteg tudni akarja, h mi a baja, nem?
2013. máj. 7. 12:14
4/6 anonim válasza:
Csak annyit fűznék hozzá, hogy ezeket nem véletlenül latinul írják le....
5/6 anonim válasza:
Brencsán: Orvosi szótár ez egy orvosszótár. Én ezt használtam. Első voltam...
6/6 anonim válasza:
Brencsán orvosi szótárat,nem lehetne le tölteni pdf formátumba,vagy valahogyan az okos telefonra?fontos nagyon mert vettem egy MSD könyvet és sok a spec.szó,nem nagyon értem a nethez szaladgálni meg nincs idöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!