Mit tennétek, mit javasoltok? Kétségbe vagyok egy kicsit
esve.
Figyelt kérdés
Februárban kezdődtek alhasi fájdalmak enyhék nem súlyosak. Azóta sok vizsgálaton és egyéb dolgon részt vettem. A körzeti orvosom csináltatott teljes labort és vizeletet itt a bilirubinon kívül semmi eltérést nem észleltek. Utána elmentem egy magán gasztroenterológushoz. Ott is végeztek labor vizsgálatot 3D ultrahangot. A labor teljesen jó lett a 3D ultrahang több helyen megvastagodást mutatott ki (gyomor, vékonybél kacsok, vakbél környéke, szigma bél). Kaptam egy klion kúrát majd probiotikumot a helyreállításra. Kontroll UH-n azt látták, hogy a szigma bél még mindig enyhén vastagabb, de az érszerkezete jó. Azt mondták, hogy a gyulladást 6 hétig látják az elmúlást követően Uh val. Csináltam még széklet tenyésztést széklet vértesztet kétszer és ismételt labort. Mindenhol minden jó. A blirubinom még mindig magas a jó koleszterinem is minimálisan alacsonyabb meg a foszfátom is alacsony. A hastáji fájdalmak még mindig nem múltak el nem mondom, hogy nem javult de még van. a gasztorenterológus pszichológust javasolt szerinte már a tüneteim pszichések. Nagyon aggódom, hogy komolyabb a bajom nem is tudok szinte egész nap másra gondolni. Éjszaka a tüneteim nem jelentkeznek. A székletem lágyabb nem formált krémszerű(erre azt mondták ezzel gond nincs nem kóros max napi 3 x v an de a leggyakrabban 2x) Ha valakinek valami ötlete van vag, hogy hova forduljak megköszönném a segítséget. Minden ötletet és tanácsot szívesen veszek. Kétségbe vagyok esve. 31F
2013. ápr. 24. 16:07
1/8 anonim válasza:
És melyik bilirubinod volt a normál tartományon kívül (konjugált/nem konjugált)? És mekkora volt az eltérés? (az egyik májkárosodásnál nő, a másik a vörösvértestek pusztulásakor). Erre nem emlékszel (laboron rajta van)? Volt, hogy besárgultál? És melyik oldalon kezdődtek a panaszaid? Széklet sose volt véres, nyákos, gennyes? Rendszeresen szedett gyógyszerek? Külföldi tartózkodás? Korábban is volt hasonló? Ilyen hogy CRP és/vagy PCT (gyulladásos markerek) GOT/AST, GPT/ALAT(ALT), ALP, GGT (májkárosodást jelző markerek) normálisak voltak a laborban?
Leírásod szerint gyakorlatilag az egész emésztőszervrendszered gyulladás alatt volt(UH által látott nyálkahártya megvastagodás), de az antibiotikum hatására javult. Már csak a sigma ödémás (ahogy írtad), idővel az is elmúlik. A bilirubin szint és a nyálkahártya normalizálódása/regenerálódása egy gyülladás után időt vesz igénybe. Addig a csökkent felszívófelület miatt az embernek lehet hasmenése, ill. az érintett terület érzékenyebb. Ha csak ez van amit írtál nem kell komoly dologra gondolnod.
2013. ápr. 24. 16:54
2/8 A kérdező kommentje:
Nyákos hasmenésem egyszer volt egy gyomor rontás szerű hasmenés alkalmával ez alatt a GOT és a GPT normál tartományon belül van.Sárgaságom nem volt. Savlekötőt szedek folyamatosan. Az össz bilirubinom a 5-21 hez képest 34,9 a direkt bilirubinom 0-5 höz képest 6. A vakbelem táján kezdett fájni. Most naponta többször érzékeny a jobb és a bal alhasam, valamint a köldököm felett meg a gyomrom.
2013. ápr. 24. 17:03
3/8 A kérdező kommentje:
Az érzékenységek meddig állhatnak fent?
2013. ápr. 24. 17:04
4/8 anonim válasza:
A transzaminázok akkor emelkednek, ha a máj is károsodik, ekkor értelemszerűen a bilirubinszint is emelkedik, mivel a máj nem tudja a bilirubint víz oldékonnyá tenni (konjugált bilirubin). Ha nem tudtad volna, h melyik bilirubin volt magasabb, akkor ezen értékekből következtetni lehetett volna arra, h a májad mennyire egészséges.
Nekem abból amit leírtál egy fertőzés utáni állapot képe rajzolódik ki. Ha a tünetek pár napon belül nem enyhülnek iss állapotromlás következik be, akkor vissza a gasztroenterológushoz és endoszkópiát kell csináltatni.
Miért szedsz savlekötőt? És mióta? Orvos írta fel?
2013. ápr. 24. 17:24
5/8 A kérdező kommentje:
Gasztroenterológus látta a bilirubint mivel amikor semmi bajom nem volt is magasabb s anyukámnál is magasabb így azt mondta ne foglakozzak vele. A nyálkás székletről is tud. ezért vagyok tanácstalan
2013. ápr. 24. 17:31
6/8 A kérdező kommentje:
refluxra szedek orvosi rendelvényre
2013. ápr. 24. 17:59
7/8 anonim válasza:
Ha anyukádnak is emelkedett a bilirubin szintje és Neked is normál májenzimek mellett, akkor valószínűleg Gilbert-kórod van (manapság ez már divat betegség.... :)
Csak azt tudom mondani, mint korábban: továbbra is fennálló klinikai tünetek, ill. progresszió esetén endoszkópia javasolt.
2013. ápr. 24. 18:10
8/8 anonim válasza:
Még annyit, hogy volt nyelőcsőgyulladásod is a reflux mellé? Mert amúgy ha igen, akkor refluxra NEM az antacidum az elsőként választandó szer, hanem a protonpumpagátló és a H2 blokkoló! Antacidumok csak enyhe formában adhatóak (ha neked ez volt, akkor jó), viszont azt tudni kell, hogy aluminium hidroxidot vagy magnézium hidroxidot tartalmaznak, amik székrekedést, hasmenést, és alacsony foszfát/ magas magnézium szintet okozhatnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!