Ez milyen betegség lehet?
Figyelt kérdés
Egy számomra nagyon kedves tanáromnak ízületi gondja van de az orvosok pontosan nem tudják mi. Eddig annyit tudunk hogy gyakran teljesen váratlanul előjön és kb 3-4napig tart. Nagyon erős fájdalmai vannak. A gyógyszertől amit felírtak neki annyira "kidől" hogy előfordul hogy egyszerűen nem ébred fel. Tudom hogy ez nem az én "hatásköröm" de nagyon aggódom érte mert elég jó barátom. Valaki esetleg tipp?2013. ápr. 23. 21:24
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! 17évesen nem akarok messzemenő diagnózisokba bocsátkozni de ez is lehetséges. Hirtelen rohamszerű és pont középkorú(40) férfi. köszönöm szépen.
2013. ápr. 23. 21:33
3/8 anonim válasza:
Ha járt orvosnál nemvalószínű,h köszvény,hiszen az elég gyakori,ismert betegség , ráadásul az általános laborvizsgálatokban benne van a húgysav.tehát ezt alapból nézik az orvosok ilyen panaszoknál. Persze lehet,h az csak nem mondta el nektek.Ha viszont őszinte volt és tényleg nem tudják más lehet.Talán autoimmun betegség.
4/8 A kérdező kommentje:
Ebben van valami..mert volt már laboron is. Hát az 1000% hogy őszinte volt velem. Igazából csak én tudok róla. Automimmun? És az mivel jár? Mert azt tudom hogy az
immunrendszer a saját fehérjéit
antigénként kezeli és ellenanyagot termel de úgy tudom rengeteg fajtája van. Lehet valahogy szűkíteni a kört?
2013. ápr. 23. 22:00
5/8 anonim válasza:
Így nehéz szűkíteni,mert a legtöbb ilyen betegség más tünetekkel is jár.Milyen tünetei vannak a fájdalmon kívül és a fájdalom milyen jellegű? Esetleg érintettek-e más szervek is?
6/8 A kérdező kommentje:
Úgy tudom más tünete nincs. Csak ebből a most fennállóból kifolyólag néha nagyon kedvetlen és szomorkás tud lenni. Nagyon kialvatlan. Amúgy jár úszni és majd nyáron megy egy hosszabb kivizsgálásra. Azt remélem hogy nem lesz ebből depresszió mert sokszor fáradt kimerült és picit motiválatlan. Igazából ennek meg van a veszélye mert nagyon érzékeny lelke van még ha nem is mutatja mindenkinek.
2013. ápr. 24. 06:46
7/8 anonim válasza:
A köszvényt biztos felismerné egy szakorvos. Az efféle rohamokban támadó fájdalom gyakran valamilyen autoimmun betegség tünete lehet, amiknek széles a tárházuk, és nagyon keveset tud még róluk az orvostudomány. De hangsúlyozom, hogy LEHET. Amit az orvosok nem tudnak diagnosztizálni, azt a GYIK közönsége sem, legfeljebb még több orvost lehet felkeresni vele.
8/8 A kérdező kommentje:
Tudom hogy nem itt kell keresnem a gyógymódot, csak kiindulási pontok után kutatok hogy legyen min elindulni. Talán hülyének vagy túl buzgónak tűnök de nagyon aggódom érte.
2013. ápr. 24. 11:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!